Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla smakoszy czekolady. Słodkie ciasto z wytrawnymi, lekko kwaśnymi wiśniami. Idealne połączenie.
Najpierw rozpuszczamy margarynę na patelni i studzimy. Potem marynujemy wiśnie ok. 30 minut w wiśniówce (świeże wiśnie trzeba dobrze umyć, osuszyć i wydrylować). Mieszamy ze sobą suche składniki (mąkę i proszek do pieczenia). Jajka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym, dodajemy suche składniki i miksujemy wszystko ze sobą. Potem dodajemy margarynę i miksujemy. Na końcu dodajemy kakao i znowu miksujemy wszystko ze sobą na jednolitą masę. Gotową masę wlewamy do tortownicy, układamy wiśnie (musimy je osuszyć po wyjęciu z marynaty) na masie i delikatnie je dociskamy. Ciasto wkładamy do rozgrzanego piekarnika (175 stopni) na 30 minut. Prosto i smacznie!
Pyszny, łatwy i szybki do zrobienia deser lodowy „lodowa bomba” o smaku Tiram...
Odsłon: 4440
Pyszne, orzeźwiające domowe lody, które przygotujecie z 3 składników w 30 sek...
Odsłon: 95
Pyszny deser, kremowy deser. Bez jajek. Spróbujcie koniecznie!
Odsłon: 174
pyszne kotlety mogą być zrobione nie tylko z mięsa, wypróbowałam już wiele pr...
Odsłon: 149
Bardzo smaczny pasztet z łopatki wieprzowej.
Odsłon: 193
Drób jest jednym z najpopularniejszych mięs na naszych stołach. Warto więc cz...
Odsłon: 180
Pyszny, łatwy i szybki do zrobienia deser lodowy „lodowa bomba” o smaku Tiram...
Odsłon: 4440
Pyszne, orzeźwiające domowe lody, które przygotujecie z 3 składników w 30 sek...
Odsłon: 95
Pyszny deser, kremowy deser. Bez jajek. Spróbujcie koniecznie!
Odsłon: 174
pyszne kotlety mogą być zrobione nie tylko z mięsa, wypróbowałam już wiele pr...
Odsłon: 149
Bardzo smaczny pasztet z łopatki wieprzowej.
Odsłon: 193
Drób jest jednym z najpopularniejszych mięs na naszych stołach. Warto więc cz...
Odsłon: 180
Składniki
Najpierw rozpuszczamy margarynę na patelni i studzimy. Potem marynujemy wiśnie ok. 30 minut w wiśniówce (świeże wiśnie trzeba dobrze umyć, osuszyć i wydrylować). Mieszamy ze sobą suche składniki (mąkę i proszek do pieczenia). Jajka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym, dodajemy suche składniki i miksujemy wszystko ze sobą. Potem dodajemy margarynę i miksujemy. Na końcu dodajemy kakao i znowu miksujemy wszystko ze sobą na jednolitą masę. Gotową masę wlewamy do tortownicy, układamy wiśnie (musimy je osuszyć po wyjęciu z marynaty) na masie i delikatnie je dociskamy. Ciasto wkładamy do rozgrzanego piekarnika (175 stopni) na 30 minut. Prosto i smacznie!
Przepisy Desery
Desery
Sułtańskie roladki - przepis na turecki, budyniowy deser bez pieczenia
Desery
JOGUTOWIEC Z MUSEM TRUSKAWKOWYM
Desery
Ciasto Letnia Fantazja
Desery
Owocowy deser lodowy gotowy w 30 sekund
Sułtańskie roladki - przepis na turecki, budyniowy deser bez pieczenia
Pyszny deser, kremowy deser. Bez jajek. Spróbujcie koniecznie!
Odsłon: 174
JOGUTOWIEC Z MUSEM TRUSKAWKOWYM
Ciasto bez pieczenia - jogurtowiec na zimno z musem truskawkowym. Przygotowan...
Odsłon: 210