Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon śliwkowy w pełni. Trzeba to wykorzystać! Najlepiej przez wykonanie tego właśnie ciasta.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2297
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3342
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1395
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2137
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2297
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3342
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1395
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2137
Składniki
A rondelku podgrzewaj powoli masło, mleko, cukier, kakao i połamaną czekoladę. Masę wystudź. Dodaj jedno jajko. Wymieszaj. Mąkę połącz z sodą. Połącz z masą czekoladową. Ciasto wylej do formy (tortownica 26 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Ze śliwek usuń pestki. Poprzekrawaj na pół. Wyłóż na ciasto skórkami do dołu. Ciasto piecz w 180 stopniach C przez ok. 45 minut.