Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasto czekoladowo-jabłkowe"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 283
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 283
Składniki
Jabłka umyj, obierz, pokrój w małą kostkę, wymieszaj z cynamonem. Masło rozpuść w garnku, wystudź. Do miski wbij jajka, wsyp cukier, zmiksuj. Wlej masło, mleko, zmiksuj. Mąkę wymieszaj z kakao, proszkiem do pieczenia i sodą, przesiej do masy, całość wymieszaj.
Jabłka dodaj do masy, wymieszaj. Formę wyłóż papierem do pieczenia, wlej ciasto. Piecz 45 minut w temperaturze 180°C. W garnku rozpuść masło, dodaj połamaną czekoladę, podgrzewaj mieszając, polewą polej ciasto. Udekoruj jabłkami.
CZAS: około 2,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień