Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodkie ciasto do kawy ,najlepsze na drugi dzień.
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13206
To proste i smaczne sushi z łososiem i ogórkiem, idealne na lunch, kolację lu...
Odsłon: 140
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 174
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 2842
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13206
To proste i smaczne sushi z łososiem i ogórkiem, idealne na lunch, kolację lu...
Odsłon: 140
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 174
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 2842
Składniki
Jaja z cukrem ubijamy na puszystą masę. Dodajemy olej oraz mleko ,miksujemy ok 2min. Następnie dodajemy suche składniki czyli mąkę , kakao, sodę. Wylewamamy na blaszkę wyłożoną papierem i pieczemy ok 1h w 180stopniach góra dół.
Przestudzone ciasto dzielimy na pół. Dżem wiśniowy blendujemy i wylewamy na spód ciasta, następnie dodajemy krem mascarpone. Śmietankę 30% ubijamy na sztywno, dodajemy 2łyżki cukru pudru oraz mascarpone, chwile miksujemy.
Przykrywamy górę ciasta, smarujemy kajmakiem który dla uzyskania lepszej konsystencji chwilę miksujemy.
Posypujemy ulubionymi posiekanymi wcześniej orzechami. Smacznego