Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1721
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 222
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 161
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1721
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 222
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 161
Składniki
Margarynę, cukier i mleko zagotowac. Wystudzic. Wsypac mąkę z sodą i proszkiem do pieczenia, kakao, cynamon, dodac 2 łyżki powideł i dobrze wymieszac. Wbic jajka i jeszcze raz dobrze wymieszac. Wylac ciasto na blache i upiec. Po ostudzeniu przełożyc dżemem (u mnie powidła śliwkowe) oraz polukrowac. Piec ok. 45 minut w temp. 180 stopni.