Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto Delicja

Ciasto Delicja

Autor:

Przepisów i artykułów: 260 Ocena: 3752

Dodano:

Odsłon: 7708

Pyszna propozycja na słodki weekend. Ciasto pięknie prezentuje się na stole, a wcale nie ma przy nim aż tak dużo pracy. Polecam.

Składniki

> 6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Ciasto Delicja

Przygotowanie

  1. Białka ubij ma puszysta piane. Pod koniec ubijania dodawaj powoli cukier i żółtka. Wiórki, mak, mąkę i proszek do pieczenia dokładnie wymieszaj.


    S

  2. Sypkie składniki delikatnie wymieszaj z ubitą pianą. Ciasto wyłóż na blaszkę o wymiarach 25x34 cm. Piecz przez 30 minut w temperaturze 180 stopni C. Budynie rozpuść w szklance mleka. Resztę zagotuj z 10 łyżkami cukru. Do gotującego się mleka wlej rozpuszczony proszek. Poczekaj aż masa zgęstnieje (cały czas podgrzewaj i mieszaj). Wystudź. Masło utrzyj z cukrem. Powoli dodawaj budyń.

  3. Masę budyniową wyłóż na biszkopt. Rozsmaruj równomiernie. Przykryj delicjami. Galaretkę przygotuj według przepisu na opakowaniu. Ciasto zalej tężejącą galaretką.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

anulka12 24 lutego 2017 Proste i szybkie ciasto. Ciekawy biszkopt z wiórkami i kokosem. Zabieram do zrobienia. Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Ewaaa 24 lutego 2017 bardzo fajne ciacho, dekoracyjne i zgrane smakowo, pycha Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń