Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna propozycja na słodki weekend. Ciasto pięknie prezentuje się na stole, a wcale nie ma przy nim aż tak dużo pracy. Polecam.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34163
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1369
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34163
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1369
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Składniki
Białka ubij ma puszysta piane. Pod koniec ubijania dodawaj powoli cukier i żółtka. Wiórki, mak, mąkę i proszek do pieczenia dokładnie wymieszaj. S
Sypkie składniki delikatnie wymieszaj z ubitą pianą. Ciasto wyłóż na blaszkę o wymiarach 25x34 cm. Piecz przez 30 minut w temperaturze 180 stopni C. Budynie rozpuść w szklance mleka. Resztę zagotuj z 10 łyżkami cukru. Do gotującego się mleka wlej rozpuszczony proszek. Poczekaj aż masa zgęstnieje (cały czas podgrzewaj i mieszaj). Wystudź. Masło utrzyj z cukrem. Powoli dodawaj budyń.
Masę budyniową wyłóż na biszkopt. Rozsmaruj równomiernie. Przykryj delicjami. Galaretkę przygotuj według przepisu na opakowaniu. Ciasto zalej tężejącą galaretką.