Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to bardzo łatwe ciasto drożdżowe , zero wysiłku dużo przyjemności...
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1731
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15156
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 3979
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8937
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1731
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15156
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 3979
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8937
Składniki
To ciasto przygotowujemy wieczorem. Wszystkie składniki w takiej kolejności jak jest napisane wsypujemy do miski (bez mąki) i pozostawiamy na noc.
Następnego dnia rano do zaczynu dodajemy mąkę i mieszamy drewnianą łyżką na jednolitą masę. Wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i układamy na cieście ulubione owoce ( ja zrobiłam z rodzynkami), posypujemy kruszonką. Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy ok. 45 min. Przepis na kruszonkę znajduje się na moim profilu przy cieście "Kruche ze śliwkami". Życzę smacznego:)