Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to bardzo łatwe ciasto drożdżowe , zero wysiłku dużo przyjemności...
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1691
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 137
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 207
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 534
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 275
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1691
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 137
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 207
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 534
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 275
Składniki
To ciasto przygotowujemy wieczorem. Wszystkie składniki w takiej kolejności jak jest napisane wsypujemy do miski (bez mąki) i pozostawiamy na noc.
Następnego dnia rano do zaczynu dodajemy mąkę i mieszamy drewnianą łyżką na jednolitą masę. Wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i układamy na cieście ulubione owoce ( ja zrobiłam z rodzynkami), posypujemy kruszonką. Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy ok. 45 min. Przepis na kruszonkę znajduje się na moim profilu przy cieście "Kruche ze śliwkami". Życzę smacznego:)