Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to bardzo łatwe ciasto drożdżowe , zero wysiłku dużo przyjemności...
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3763
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2124
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5575
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5585
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3763
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2124
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5575
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5585
Składniki
To ciasto przygotowujemy wieczorem. Wszystkie składniki w takiej kolejności jak jest napisane wsypujemy do miski (bez mąki) i pozostawiamy na noc.
Następnego dnia rano do zaczynu dodajemy mąkę i mieszamy drewnianą łyżką na jednolitą masę. Wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i układamy na cieście ulubione owoce ( ja zrobiłam z rodzynkami), posypujemy kruszonką. Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy ok. 45 min. Przepis na kruszonkę znajduje się na moim profilu przy cieście "Kruche ze śliwkami". Życzę smacznego:)