Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne, mięciutkie i pulchne ciasto drożdżowe aż sama jestem w szoku że mi wyszło, aż takie dobre. Najlepiej smakuje jeszcze ciepłe posmarowane masełkiem ze szklanką mleka lub kakao.
Do lekko podgrzanego mleka wkładamy drożdże, mieszamy aż się rozpuszczą, a następnie dodajemy 1/3 ze szklanki cukru i garść mąki.Wszystko razem dokładnie mieszamy. Rozczyn przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Kiedy ciasto potroi swoją objętość wówczas dodajemy jajka, olej, roztopione masło, resztę cukru i mąki.
Wszystko razem dokładnie wyrabiamy przez około 10 minut, a następnie wykładamy ciasto na wyłożoną papierem do pieczenia dużą foremkę.
Ciasto z brytfanką odstawiamy do wyrośnięcia.
Wyrośnięte ciasto wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180'C na około 60 minut. Smacznego !!!
;-d
Ciasto drożdżowe z kruszonką to przepis na idealny podwieczorek. Jest to wypi...
Odsłon: 5276
Smaczna cukinia po indyjsku z przyprawą curry i papryką do słoików na zimę, i...
Odsłon: 3088
Papierówki najbardziej pasują do szarlotki, mają cudowny smak, pachną wspania...
Odsłon: 2068
Bardzo smaczne, proste i szybkie w przygotowaniu ciasto z jabłkami papierówka...
Odsłon: 6893
Smaczna pizza z pieczarkami, cebulą i żółtym serem, prosta i szybka w przygot...
Odsłon: 117
Smaczna cukinia po indyjsku z przyprawą curry i papryką do słoików na zimę, i...
Odsłon: 3088
Papierówki najbardziej pasują do szarlotki, mają cudowny smak, pachną wspania...
Odsłon: 2068
Bardzo smaczne, proste i szybkie w przygotowaniu ciasto z jabłkami papierówka...
Odsłon: 6893
Smaczna pizza z pieczarkami, cebulą i żółtym serem, prosta i szybka w przygot...
Odsłon: 117
Składniki
Do lekko podgrzanego mleka wkładamy drożdże, mieszamy aż się rozpuszczą, a następnie dodajemy 1/3 ze szklanki cukru i garść mąki.Wszystko razem dokładnie mieszamy. Rozczyn przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Kiedy ciasto potroi swoją objętość wówczas dodajemy jajka, olej, roztopione masło, resztę cukru i mąki.
Wszystko razem dokładnie wyrabiamy przez około 10 minut, a następnie wykładamy ciasto na wyłożoną papierem do pieczenia dużą foremkę.
Ciasto z brytfanką odstawiamy do wyrośnięcia.
Wyrośnięte ciasto wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180'C na około 60 minut. Smacznego !!!
;-d
Przepisy Desery
Desery
Najlepsze ciasto z owocami
Desery
Mój mocno bakaliowy keks
Desery
Krucha szarlotka
Desery
Bułeczki z malinami, imbirem i kardamonem
Najlepsze ciasto z owocami
Ciasto z babcinego przepisu. Najlepiej smakuje z kwaśnymi owocami. Ja dodałam...
Odsłon: 59
Mój mocno bakaliowy keks
Bardzo lubię takie oto keksy. Mój keks który polecam jest delikatny ,wilgotny...
Odsłon: 108