Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to pierwsze ciasto drożdżowe, które mi wyszło. Bardzo łatwe, właściwie samo się robi. Przepis z drobnymi zmianami pochodzi z babuni-blog49.
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 58
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 45
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 187
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 58
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 45
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 187
Składniki
Wszystkie składniki powinne mieć temperaturę pokojową. Na dno miski wsypujemy wszystkie składniki w kolejności podanej w przepisie: rozkruszone drozdże, cukier itd... NIE MIESZAĆ SKŁADNIKÓW ZE SOBĄ !!!
Miskę przykryć sciereczką, odstawić na noc w ciepłe miejce.
Rano ciasto wyrobić mikserem na gładką masę i przełożyć do blachy (25x37) wyłożonej papierem. Przykryć sciereczką i odstawić do wyrośnięcia.
Zagnieść kruszonkę i pokruszyć ją na wyrośnięte ciasto.
Piec w 180 stopniach ok. 40 min. Po tym czasie, po sprawdzeniu patyczkiem czy ciasto jest upieczone(było) zmniejszyłam temp. do 150 stopni i zostawiłam jeszcze na ok. 10 minut w uchylonym piekarniku. Dzięki temu ciasto wyszło ta wysokie i co najważniejsze nie opadło.
Polecam bo jest naprawdę b. łatwe i pyszne. Smacznego!!!