Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięciutkie i bardzo puszyste ciasto drożdżowe z truskawkami, jagodami i chrupiącą kruszonką.
Masło roztapiamy w garnku. Dodajemy maślankę i podgrzewamy, aby była letnia. Dodajemy 1 łyżkę cukru i drożdże. Zostawiamy na 5 minut. Mieszamy z mąką, jajkami, i pozostałym cukrem. Zagniatamy, aż przestanie kleić się do rąk. Odstawiamy pod przykryciem na 1-1,5 godziny, aby ciasto podwoiło swoją objętość.
Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Rozkładamy ciasto na całą blachę - najlepiej robić to zwilżonymi dłońmi. Zostawiamy pod przykryciem na 10-15 minut.
Na ciasto układamy owoce. Jeśli korzystacie z mrożonych, trzeba je najpierw rozmrozić i dobrze osuszyć. Owoce lekko dociskamy do ciasta.
Teraz kruszonka. Zimne masło kroimy w kostkę, dodajemy mąkę i cukier. Zagniatamy, aż się połączy. Urywamy po kawałki kruszonki i układamy na cieście.
Pieczemy w 180 stopniach 45 - 50 minut.
Gęsta, treściwa, taka, że wystarczy jedna porcja za cały obiad.
Odsłon: 129
Ciasto harataniec jest niezwykle pyszne, kruche ciasto z powidłami, masą sero...
Odsłon: 2747
Proste, ale jakże efektowne ciasto bez pieczenia na bazie serka waniliowego i...
Odsłon: 60
Pyszne, słodkie pieczone buraki, ostra, orzechowa rukola i chrupiące orzechy,...
Odsłon: 61
Gęsta, treściwa, taka, że wystarczy jedna porcja za cały obiad.
Odsłon: 129
Ciasto harataniec jest niezwykle pyszne, kruche ciasto z powidłami, masą sero...
Odsłon: 2747
Proste, ale jakże efektowne ciasto bez pieczenia na bazie serka waniliowego i...
Odsłon: 60
Pyszne, słodkie pieczone buraki, ostra, orzechowa rukola i chrupiące orzechy,...
Odsłon: 61
Składniki
Masło roztapiamy w garnku. Dodajemy maślankę i podgrzewamy, aby była letnia. Dodajemy 1 łyżkę cukru i drożdże. Zostawiamy na 5 minut. Mieszamy z mąką, jajkami, i pozostałym cukrem. Zagniatamy, aż przestanie kleić się do rąk. Odstawiamy pod przykryciem na 1-1,5 godziny, aby ciasto podwoiło swoją objętość. Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Rozkładamy ciasto na całą blachę - najlepiej robić to zwilżonymi dłońmi. Zostawiamy pod przykryciem na 10-15 minut. Na ciasto układamy owoce. Jeśli korzystacie z mrożonych, trzeba je najpierw rozmrozić i dobrze osuszyć. Owoce lekko dociskamy do ciasta. Teraz kruszonka. Zimne masło kroimy w kostkę, dodajemy mąkę i cukier. Zagniatamy, aż się połączy. Urywamy po kawałki kruszonki i układamy na cieście. Pieczemy w 180 stopniach 45 - 50 minut.
Przepisy Desery
Desery
Wieloowocowe ciasto serowe bez pieczenia
Desery
Tort poprzeczny bez pieczenia
Desery
Sernik na zimno z mascarpone
Desery
Babka z galaretek
Wieloowocowe ciasto serowe bez pieczenia
Proste, ale jakże efektowne ciasto bez pieczenia na bazie serka waniliowego i...
Odsłon: 60
Tort poprzeczny bez pieczenia
Łatwy torcik do zrobienia. Ładnie wygląda i dobrze smakuje.
Odsłon: 235