Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wielkimi krokami zbliża się jesień, a jeśli mówimy o tej porze roku, myślimy o dyni. Możemy wyczarować z niej śniadanie, obiad i deser. Zachęcamy Was do zrobienia pysznego i wilgotnego ciasta z dynią w roli głównej. Idealne do weekendowej kawy.
Gulasz z mięsa wieprzowego mieszanego - delikatnej polędwicy i lekko tłustej...
Odsłon: 245
Bardzo smaczne serowe ciasteczka. Robi się je z kilku składników, bardzo szyb...
Odsłon: 589
Gulasz z mięsa wieprzowego mieszanego - delikatnej polędwicy i lekko tłustej...
Odsłon: 245
Bardzo smaczne serowe ciasteczka. Robi się je z kilku składników, bardzo szyb...
Odsłon: 589
Składniki
Najpierw przygotuj puree z dyni. Możesz je zrobić dużo wcześniej i przechować w lodówce. Najszybszy sposób to umycie dyni, pokrojenie na średniej wielkości kawałki, a następnie upieczenie warzywa w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni bez termoobiegu przez 20-25 minut. Po wystudzeniu, zblenduj. Do tego przepisu potrzebujesz około 600 g puree.
Masło utrzyj wraz z cukrem i cukrem waniliowym wraz z jajkami na puszystą jasną masę. Do miski przesiej mąkę, dodaj proszek do pieczenia, szczyptę soli, sodę oczyszczoną i przyprawę korzenną. Do masy jajecznej dodaj ostudzone puree dyniowe i wymieszaj. Dodawaj sypkie produkty partiami i cały czas mieszaj.
Formę wyłóż papierem do pieczenia. Teraz przelej masę na ciasto. Piecz około 40 minut w 180 stopniach Celsjusza bez termoobiegu, do tzw. suchego patyczka. Ostudź ciasto.
W małej miseczce wymieszaj cukier puder z odrobiną wody. Polej lukrem swoje ciasto.