Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasto dyniowe z bitą śmietaną"
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 180
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 153
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 794
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 180
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 153
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 794
Składniki
Posiekane drobno orzechy i biszkopty wymieszaj z 20 dag cukru oraz połową rozpuszczonego masła. Wylep pokrytą pergaminem formę. Dynię ugotuj do miękkości, odcedź, zmiksuj. Resztę masła utrzyj z 25 dag cukru i jajkami. Dodaj jogurt, dynię, mąkę i przyprawę do piernika, połącz.
Przygotowane ciasto wyłóż na wylepiony spód. Piecz ok. 30 min w 180 st. Kremówkę ubij na sztywno z resztą cukru oraz cukrem waniliowym. Nałóż na ostudzone ciasto. Ozdób pistacjami.
czas ok. 80 min; porcja – 390 kcal, cena 1,40 złŹródło: Świat kobiety