Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jesienne ciasto z puree z dyni oraz polewą czekoladową, świetnie sprawdzi się na imprezę Halloween. Z tego ciasta można przygotować również muffinki.
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 24
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3498
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 111
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 839
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 24
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3498
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 111
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 839
Składniki
Ciasto Wszystkie składniki ciasta oprócz kakao dokładnie zmiksować. Ciasto podzielić na dwie części ¼ i ¾. Do mniejszej części dodać kakao i wymieszać. Do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia, wylać jasne ciasto na to wylać ciemne i patyczkiem do szaszłyków, przez środek ciasta zrobić kresę, wtedy ciasto ładnie się wymiesza, lub zostawić bez mieszania wówczas ciasto będzie mieć dwie warstwy. Piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 170 C około 50 minut. Upieczone ciasto pozostawić do wystygnięcia.
Polewa czekoladowa Czekoladę oraz masło rozpuścić w kąpieli wodnej. Gotową polewą polać ciasto.