Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto jest idealne dla osób nie przepadających za słodkościami
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7681
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 243
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2696
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 553
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7681
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 243
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2696
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 553
Składniki
Ubić białka, dodać cukier i nie przerywając dodawać kolejno żółtka i zmieszane dwie mąki z proszkiem i kakao. Ciasto przelać do tortownicy i piec przez około 30 min. w temperaturze 180 stopni.
Kaszę ugotować z mlekiem i cukrem pudrem i odstawić do wystygnięcia. Zimna kasze utrzeć z kostką margaryny, do kremu dodać wyciśnięty sok oraz startą skórkę z cytryn. Masą przełożyć biszkopt, wierzch ciasta posypać startą czekoladą.