Do góry

Desery Przepis na:

ciasto elo

ciasto elo

Autor:

Przepisów i artykułów: 125 Ocena: 658

Dodano:

Odsłon: 656

szybkie ciasto i bardzo słodkie

Składniki

  • 4 białka
  • 0,5 szklanki cukru
  • 0,5 szklanki mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 puszka masy kajmakowej
  • 300 ml śmietany 30%
  • Biała czekolada z kokosem
  • orzechy włoskie do posypania
  • paczka krakersów
5-6 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
ciasto elo

Przygotowanie

  1. Białka ubijamy dodajemy cukier i mąkę wymieszaną z łyżeczką proszku do pieczenia.Pieczemy w keksówce w 170 stopniach przez ok.20 minut..Wyjmujemy z blaszki do przestudzenia.

  2. Czekoladę roztapiamy w garku z 100 ml.śmietany i studzimy.Ciasto kroimy na dwie części.

  3. Resztę śmietany ubijamy,dodajemy roztopioną czekoladęze śmietaną i dalej ubijamy do sztywności.

  4. Pierwszą część ciasta wkładamy na blachę na to poławę śmietany,rozkładamy krakersy,smarujemy je połową masy kajmakowej na to resztę śmietany i drugą część ciasta.

  5. Na drugie ciasto kładziemy resztę masy kajmakowej,rozsmarowujemy i podypujemy orzechami.Można jeść zaraz po złożeniu ale lepsze jest gdy się trochę schłodzi w lodówce.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń