Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z dedykacją dla moich gości z zespołu " BOMA "którzy byli gośćmi w moim domu.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34157
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1362
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113599
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34157
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1362
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113599
Składniki
Wykonanie kremu : Budyń ugotowany na gęsto ostudzić.
Margarynę zmiksować z cukrem na pulchną masę,
Następnie dodawać po łyżce zimnego budyniu i nadal miksować, dodać dowolny aromat ja dałam pomarańczowy.
Budyń rozrobić w dwóch szklankach mleka, 1 szklankę mleka zagotować i wlać rozrobiony budyń. Ugotować na gęsto.
Ciasta francuskie po nakłuwać widelcem
I piec w nagrzanym piekarniku nastawionym na 180 minut przez 25 minut. W czasie pieczenia również nakłuwać aby nie było górek. Upieczone blaty ciasta studzić na kratce.
Do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia położyć jeden blat ciasta
Na ciasto położyć masę na masę
ułożyć truskawki odsączone z kompotu,
Na to położyć drugi blat ciasta i docisnąć.Można posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową.
Wstawić do lodówki aby krem dobrze zastygł.
dziś wygląda tak