Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z dedykacją dla moich gości z zespołu " BOMA "którzy byli gośćmi w moim domu.
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 301
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 544
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1018
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 301
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 544
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1018
Składniki
Wykonanie kremu : Budyń ugotowany na gęsto ostudzić.
Margarynę zmiksować z cukrem na pulchną masę,
Następnie dodawać po łyżce zimnego budyniu i nadal miksować, dodać dowolny aromat ja dałam pomarańczowy.
Budyń rozrobić w dwóch szklankach mleka, 1 szklankę mleka zagotować i wlać rozrobiony budyń. Ugotować na gęsto.
Ciasta francuskie po nakłuwać widelcem
I piec w nagrzanym piekarniku nastawionym na 180 minut przez 25 minut. W czasie pieczenia również nakłuwać aby nie było górek. Upieczone blaty ciasta studzić na kratce.
Do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia położyć jeden blat ciasta
Na ciasto położyć masę na masę
ułożyć truskawki odsączone z kompotu,
Na to położyć drugi blat ciasta i docisnąć.Można posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową.
Wstawić do lodówki aby krem dobrze zastygł.
dziś wygląda tak