Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witajcie byłam u córki zachciało jej się ciasta na zimno tak więc postanowiłam przygotować jej trochę myśleliśmy jakie tu wykonać i powiem szczerze iż nie miałyśmy pomysłu więc córka długo nie myśląc weszła na GOOGLE i mówi takie właśnie chcę padło na GÓRĘ LODOWĄ
łyżka, miska, garnek, blaszka, robot kuchenny, mikser, blaszka, foremka
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3918
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415164
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2483
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3918
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415164
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2483
Składniki
Na sam początek ugotować budyń z żółtkami na gęsto po ugotowaniu nakryć jeszcze gorący folią spożywczą aby nie powstał kożuch, gdy budyń stygnie masło wyjąć z lodówki aby miało temperaturę pokojową. Masło o temperaturze pokojowej zmiksować po czym dodawać po łyżce całkowicie zimnego budyniu i miksować tak długo aż powstanie jednolity krem
Gdy masę mamy już zmiksowaną przygotować blaszkę o wymiarach 35/12 wykładając ją papierem do pieczenia po czym ułożyć warstwę herbatników na herbatniki połowę masy i znowu herbatniki po czym pozostawioną masę a w masę powciskać delikatnie połówki biszkoptów, jak całość mamy przygotowaną wtedy należy ugotować masę, ugotowaną masę przełożyć na biszkopty robiąc esy-floresy jeżeli ktoś woli rzadszą wtedy dać więcej wody
Gotowe ciasto wstawić do lodówki na co najmniej dwie godziny jednak bardziej smakuje na drugi dzień gdzie wszystko razem się przegryzie z całego serca życzę SMACZNEGO