Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witajcie byłam u córki zachciało jej się ciasta na zimno tak więc postanowiłam przygotować jej trochę myśleliśmy jakie tu wykonać i powiem szczerze iż nie miałyśmy pomysłu więc córka długo nie myśląc weszła na GOOGLE i mówi takie właśnie chcę padło na GÓRĘ LODOWĄ
łyżka, miska, garnek, blaszka, robot kuchenny, mikser, blaszka, foremka
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 2141
Wybierasz się w długi weekend na piknik? Może przyda ci się przepis na ciasto...
Odsłon: 137
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 2141
Wybierasz się w długi weekend na piknik? Może przyda ci się przepis na ciasto...
Odsłon: 137
Składniki
Na sam początek ugotować budyń z żółtkami na gęsto po ugotowaniu nakryć jeszcze gorący folią spożywczą aby nie powstał kożuch, gdy budyń stygnie masło wyjąć z lodówki aby miało temperaturę pokojową. Masło o temperaturze pokojowej zmiksować po czym dodawać po łyżce całkowicie zimnego budyniu i miksować tak długo aż powstanie jednolity krem
Gdy masę mamy już zmiksowaną przygotować blaszkę o wymiarach 35/12 wykładając ją papierem do pieczenia po czym ułożyć warstwę herbatników na herbatniki połowę masy i znowu herbatniki po czym pozostawioną masę a w masę powciskać delikatnie połówki biszkoptów, jak całość mamy przygotowaną wtedy należy ugotować masę, ugotowaną masę przełożyć na biszkopty robiąc esy-floresy jeżeli ktoś woli rzadszą wtedy dać więcej wody
Gotowe ciasto wstawić do lodówki na co najmniej dwie godziny jednak bardziej smakuje na drugi dzień gdzie wszystko razem się przegryzie z całego serca życzę SMACZNEGO