Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witajcie byłam u córki zachciało jej się ciasta na zimno tak więc postanowiłam przygotować jej trochę myśleliśmy jakie tu wykonać i powiem szczerze iż nie miałyśmy pomysłu więc córka długo nie myśląc weszła na GOOGLE i mówi takie właśnie chcę padło na GÓRĘ LODOWĄ
łyżka, miska, garnek, blaszka, robot kuchenny, mikser, blaszka, foremka
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19971
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 518
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 578
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6998
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1244298
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19971
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 518
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 578
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6998
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1244298
Składniki
Na sam początek ugotować budyń z żółtkami na gęsto po ugotowaniu nakryć jeszcze gorący folią spożywczą aby nie powstał kożuch, gdy budyń stygnie masło wyjąć z lodówki aby miało temperaturę pokojową. Masło o temperaturze pokojowej zmiksować po czym dodawać po łyżce całkowicie zimnego budyniu i miksować tak długo aż powstanie jednolity krem
Gdy masę mamy już zmiksowaną przygotować blaszkę o wymiarach 35/12 wykładając ją papierem do pieczenia po czym ułożyć warstwę herbatników na herbatniki połowę masy i znowu herbatniki po czym pozostawioną masę a w masę powciskać delikatnie połówki biszkoptów, jak całość mamy przygotowaną wtedy należy ugotować masę, ugotowaną masę przełożyć na biszkopty robiąc esy-floresy jeżeli ktoś woli rzadszą wtedy dać więcej wody
Gotowe ciasto wstawić do lodówki na co najmniej dwie godziny jednak bardziej smakuje na drugi dzień gdzie wszystko razem się przegryzie z całego serca życzę SMACZNEGO