Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ravani to proste i wyjątkowo smaczne greckie ciasto z kaszy manny. Jego smak z pewnością kojarzą wszyscy, którzy chociaż raz odwiedzili Grecję. Idealnie pasuje do popołudniowej kawy lub herbaty . Sprawdzi się również na większych, rodzinnych uroczystościach, gdyż dawniej Grecy podawali je właśnie w czasie świąt.
Ciasto waniliowo truskawkowe, na spodzie herbatnikowym, z kaszą manną, truska...
Odsłon: 7307
Mannowiec to pyszne i delikatne, o maślanym smaku ciasto. Jest bardzo proste...
Odsłon: 11175
.ciasto czekoladowe z dodatkiem przyprawy do piernika i kremem z kaszy manny...
Odsłon: 5412
Bardzo smaczna wieprzowa mielonka tyrolska zrobiona z łopatki wieprzowej, pro...
Odsłon: 110
Szybka i prosta babka marmurkowa , z tego przepisu babka zawsze się udaje i p...
Odsłon: 12504
Gwarantuję, że jak raz zrobicie ten deser np. w dzisiejsze niedzielne popołud...
Odsłon: 1240
Sałatka kolorowa w smaku wyjątkowa to kuskus perłowy, marchewka młoda karmeli...
Odsłon: 730
Bardzo smaczna wieprzowa mielonka tyrolska zrobiona z łopatki wieprzowej, pro...
Odsłon: 110
Szybka i prosta babka marmurkowa , z tego przepisu babka zawsze się udaje i p...
Odsłon: 12504
Gwarantuję, że jak raz zrobicie ten deser np. w dzisiejsze niedzielne popołud...
Odsłon: 1240
Sałatka kolorowa w smaku wyjątkowa to kuskus perłowy, marchewka młoda karmeli...
Odsłon: 730
Składniki
Zacznij od zagotowania wody ze skórkami cytryny. Kiedy nabierze aromatu, wyciągnij je. Możesz to też zrobić poprzedniego dnia. Następnie dodaj cukier, cynamon i goździki. Zagotuj ponownie przez 15 minut. Wyciągnij przyprawy, aby syrop był klarowny i zostaw go do ostygnięcia.
Masło w temperaturze pokojowej ubij aż będzie białe i puszyste za pomocą miksera na dużych obrotach. Dodawaj partiami cukier, a następnie jajka, jedno po drugim. Składniki powinny się ze sobą mieszać na bieżąco.
Posiekaj migdały. Wymieszaj je z mąką pszenną, semoliną, proszkiem do pieczenia. Partiami dodawaj całość do wcześniej przygotowanej masy. Wlej kilka kropelek ekstraktu. Przelej ciasto do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz przez 30-35 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza.
Pokrój ciasto, kiedy będzie jeszcze ciepłe i nasącz je powstałym syropem, aby było miękkie i wchłonęło aromat. Odstaw do wystygnięcia. Możesz udekorować wierzch ulubionymi orzechami.
Przepisy Desery
Desery
Różana pascha z bakaliami
Desery
Mazurek czekoladowo bakaliowy i z białej czekolady
Desery
Babka migdałowa jak dawniej
Desery
Mazurki wielkanocne
Różana pascha z bakaliami
Słodka pascha z dużą ilością bakalii i syropem różanym. Tradycyjny wielkanocn...
Odsłon: 27
Mazurek czekoladowo bakaliowy i z białej czekolady
Mazurki wielkanocne są pełne smaków, różnych kształtów i wzorów. Te tradycyjn...
Odsłon: 84