Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pychota owocowa z słodkim kremem!
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336695
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4063
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423196
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2625
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336695
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4063
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423196
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2625
Składniki
Biszkopt: Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę. Wsypujemy pozostałe składniki i mieszamy. Pieczemy do 15 minut w 180 stopniach na blaszce o wymiarze 25/36.
Beza: Białka ubijamy z cukrem. Wsypujemy rodzynki, pokruszone wafelki, kokos, czekoladę i proszek do pieczenia. Mieszamy i pieczemy do 25 minut w 180 stopniach. Krem nutella: Masło ucieramy i łączymy z Nutellą, alkoholem i śliwkami.
Warstwa gruszkowa: Gruszki i jabłka obieramy i ścieramy na tarce. Dajemy do garnka i smażymy. Można dolać troszkę wody. Blendujemy. Galaretki rozpuszczamy w małej ilości wody i mieszamy z musem.
Warstwa borówkowa: Śmietankę ubijamy. Borówki podgotowujemy i blendujemy. Galaretkę rozpuszczamy w ¼ szkl wrzątku. Do śmietanki dajemy galaretkę miksujemy, wlewamy borówki mieszamy. Przełożenie: Biszkopt- kajmak- beza-krem nutella- herbatniki- kajmak- herbatniki-warstwa gruszkowa- herbatnik- warstwa borówkowa