Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Jest bardzo pyszne i najważniejsze, że bez pieczenia. Bardzo dobre! Na imprezkę karnwałową w sam raz!
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10688
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 914
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9127
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10688
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 914
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9127
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
Ciasto: Rozpuszczamy margarynę, cukry, kakao, roztrzepane jajko i podgrzewamy mieszając aż do zgęstnienia. Wsypujemy herbatniki i orzechy. Ciepłym ciastem wykładamy dno tortownicy o średnicy 22 cm. Masa: Żelatynę rozpuszczamy w gorącej ¼ szklanki wody, studzimy. W rondelku rozpuszczamy margarynę dodajemy mleko, budyń cukier i sok. Gotujemy do rozpuszczenia cukru. Chłodzimy lekko i łączymy z serkami i zimna żelatyną. Wylewamy na ciasto, wkładamy do lodówki. Dekorujemy wiórkami czekoladowymi.