Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Jest bardzo pyszne i najważniejsze, że bez pieczenia. Bardzo dobre! Na imprezkę karnwałową w sam raz!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13798
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1586
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15398
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6287
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13798
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1586
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15398
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6287
Składniki
Ciasto: Rozpuszczamy margarynę, cukry, kakao, roztrzepane jajko i podgrzewamy mieszając aż do zgęstnienia. Wsypujemy herbatniki i orzechy. Ciepłym ciastem wykładamy dno tortownicy o średnicy 22 cm. Masa: Żelatynę rozpuszczamy w gorącej ¼ szklanki wody, studzimy. W rondelku rozpuszczamy margarynę dodajemy mleko, budyń cukier i sok. Gotujemy do rozpuszczenia cukru. Chłodzimy lekko i łączymy z serkami i zimna żelatyną. Wylewamy na ciasto, wkładamy do lodówki. Dekorujemy wiórkami czekoladowymi.