Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto herbatnikowe z masą śmietankową i krówką

Ciasto herbatnikowe z masą śmietankową i krówką

Autor:

Przepisów i artykułów: 314 Ocena: 2233

Dodano:

Odsłon: 19710

Szybkie w przygotowaniu ciasto na herbatnikach z masą śmietankową i krówką. Polecam wypróbowanie przepisu.

Składniki

  • 2 duże paczki herbatników,
  • puszka masy krówkowej,
  • 600 ml śmietany 30%,
  • 250 g serka mascarpone,
  • 2 łyżki żelatyny,
  • czekolada,
  • wiórka kokosowe.
> 6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Ciasto herbatnikowe z masą śmietankową i krówką

Przygotowanie

  1. Na dużą blaszkę wykładamy warstwę herbatników.

    Smarujemy połową masy krówkowej.
    Na masę wykładamy herbatniki.
    Śmietanę ubijmy na sztywno, dodajemy serek mascarpone i mieszamy.
    Żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości wody.
    Studzimy i łączymy dokładnie z masą.
    Masę wykładamy na herbatniki.
    Na masę śmietankową wykładamy herbatniki, następnie pozostałą część krówki.
    Przykrywamy herbatnikami.
    Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej.
    Polewamy ciasto, posypujemy wiórkami kokosowymi.
    Schłodzimy w lodówce minimum 2 godziny.



    Smacznego ;)

Twoje notatki do przepisu

Polecane przepisy: leczo

Zobacz więcej

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń