Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 956
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 800
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12532
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 956
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 800
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12532
Składniki
masło i jajka wyjmij z lodówki
włącz i ustaw piekarnik na 180 °C góra-dół oraz obierz i pokroj jabłka w kostke oraz zrób kruszonke
przygotuj forme do ciasta
ubij masło na białą mase, nastepnie pomału dodawaj żółtka oraz cukru
dodaj mąke z proszkiem do pieczenia
ubij biała na sztywno
dodaj białka łyżka po łyżce do masy
3/4 masy wlej do formy nastepnie umiesc jabłka i polej reszta masy oraz daj na to kruszonke
włóż do piekarnika na 40 minut
smacznego