Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12900
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1464
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14174
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5876
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12900
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1464
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14174
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5876
Składniki
masło i jajka wyjmij z lodówki
włącz i ustaw piekarnik na 180 °C góra-dół oraz obierz i pokroj jabłka w kostke oraz zrób kruszonke
przygotuj forme do ciasta
ubij masło na białą mase, nastepnie pomału dodawaj żółtka oraz cukru
dodaj mąke z proszkiem do pieczenia
ubij biała na sztywno
dodaj białka łyżka po łyżce do masy
3/4 masy wlej do formy nastepnie umiesc jabłka i polej reszta masy oraz daj na to kruszonke
włóż do piekarnika na 40 minut
smacznego