Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7891
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1145
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13656
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7891
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1145
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13656
Składniki
masło i jajka wyjmij z lodówki
włącz i ustaw piekarnik na 180 °C góra-dół oraz obierz i pokroj jabłka w kostke oraz zrób kruszonke
przygotuj forme do ciasta
ubij masło na białą mase, nastepnie pomału dodawaj żółtka oraz cukru
dodaj mąke z proszkiem do pieczenia
ubij biała na sztywno
dodaj białka łyżka po łyżce do masy
3/4 masy wlej do formy nastepnie umiesc jabłka i polej reszta masy oraz daj na to kruszonke
włóż do piekarnika na 40 minut
smacznego