Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto jako sadzone świetnie wpisuje się w Święta Wielkanocne. Pyszne ciasto z dodatkiem morel lub brzoskwiń zalane krystaliczną galaretką nadającą niepowtarzalny urok, ciasto to będzie hitem niejednej imprezy ;)
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34614
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 884
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 154
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3785
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34614
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 884
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 154
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3785
Składniki
Galaretkę przygotować według przepisu na opakowaniu.
Biszkopt Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić na sztywną pianę. Żółtka ubić z cukrem na puszystą masę. Do masy jajecznej dodawać po łyżce mąki wymieszanej z proszkiem dopieczenia i miksować do połączenia się składników. Na końcu dodać sztywną piane z białek i delikatnie wymieszać łyżką. Ciasto przełożyć do blaszki wyłożonej papierem do pieczenie piec w nagrzanym piekarniku ok. 15 min. Upieczony biszkopt wystudzić.
Bita śmietana Żelatynę rozpuścić w 0,5 szklanki gorącej wody, odstawić do przestygnięcia. Śmietanę ubić na sztywno pod koniec ubijania stale miksując dodać cukier puder oraz przestudzoną żelatynę. Biszkopt posmarować bitą śmietaną, ułożyć morele i zalać tężejącą galaretką. Ciasto wstawić do lodówki.