Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najprostszy przepis na domowe ciasto jogurtowe! Bez glutenu, bez białego cukru! Tylko kilka składników! Szybko i smacznie! Lekka i puszysta przekąska idealna do herbaty lub filiżanki kawy.
Przepis dnia
Prosty, łatwy w przygotowaniu , puszysty i smaczny sernik na sobotnie popołud...
Odsłon: 11059
Przepis dnia
Kto nie lubi gulaszu z wieprzowego lub wołowego? Chyba każdy oprócz wegetaria...
Odsłon: 20980
Bardzo smaczna ryba smażona. Jeśli nam zostanie, można zrobić z reszty smaczn...
Odsłon: 144
Brakuje ci pomysłu na obiad? Zapiekanka kebabowa będzie idealnym rozwiązaniem...
Odsłon: 10444
Przepis dnia
Prosty, łatwy w przygotowaniu , puszysty i smaczny sernik na sobotnie popołud...
Odsłon: 11059
Przepis dnia
Kto nie lubi gulaszu z wieprzowego lub wołowego? Chyba każdy oprócz wegetaria...
Odsłon: 20980
Bardzo smaczna ryba smażona. Jeśli nam zostanie, można zrobić z reszty smaczn...
Odsłon: 144
Brakuje ci pomysłu na obiad? Zapiekanka kebabowa będzie idealnym rozwiązaniem...
Odsłon: 10444
Składniki
Wiórki kokosowe rozdrabniamy w kielichu blendera.
Oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy z solą na puszystą masę.
W oddzielnej misce ubijamy żółtka ze słodzikiem, następnie do masy jajecznej dodajemy aromat, budyń i jogurt grecki. Miksujemy do połączenia się składników.
Do przygotowanej masy jogurtowo-jajecznej dodajemy pianę z białek, składniki łączymy mieszając delikatnie łyżką.
Ciasto przelewamy do małej foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch dekorujemy ulubionymi owocami. Pieczemy przez 40 minut w 180 stopniach bez termoobiegu na środkowej półce piekarnika.
Gotowe ciasto posypujemy rozdrobnionymi wiórkami kokosowymi. Kroimy po całkowitym wystudzeniu. Smacznego.