Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najprostszy przepis na domowe ciasto jogurtowe! Bez glutenu, bez białego cukru! Tylko kilka składników! Szybko i smacznie! Lekka i puszysta przekąska idealna do herbaty lub filiżanki kawy.
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 268
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 694
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4502
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 268
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 694
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4502
Składniki
Wiórki kokosowe rozdrabniamy w kielichu blendera.
Oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy z solą na puszystą masę.
W oddzielnej misce ubijamy żółtka ze słodzikiem, następnie do masy jajecznej dodajemy aromat, budyń i jogurt grecki. Miksujemy do połączenia się składników.
Do przygotowanej masy jogurtowo-jajecznej dodajemy pianę z białek, składniki łączymy mieszając delikatnie łyżką.
Ciasto przelewamy do małej foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch dekorujemy ulubionymi owocami. Pieczemy przez 40 minut w 180 stopniach bez termoobiegu na środkowej półce piekarnika.
Gotowe ciasto posypujemy rozdrobnionymi wiórkami kokosowymi. Kroimy po całkowitym wystudzeniu. Smacznego.