Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najprostszy przepis na domowe ciasto jogurtowe! Bez glutenu, bez białego cukru! Tylko kilka składników! Szybko i smacznie! Lekka i puszysta przekąska idealna do herbaty lub filiżanki kawy.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4902
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 13508
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3219
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 1001
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4902
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 13508
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3219
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 1001
Składniki
Wiórki kokosowe rozdrabniamy w kielichu blendera.
Oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy z solą na puszystą masę.
W oddzielnej misce ubijamy żółtka ze słodzikiem, następnie do masy jajecznej dodajemy aromat, budyń i jogurt grecki. Miksujemy do połączenia się składników.
Do przygotowanej masy jogurtowo-jajecznej dodajemy pianę z białek, składniki łączymy mieszając delikatnie łyżką.
Ciasto przelewamy do małej foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch dekorujemy ulubionymi owocami. Pieczemy przez 40 minut w 180 stopniach bez termoobiegu na środkowej półce piekarnika.
Gotowe ciasto posypujemy rozdrobnionymi wiórkami kokosowymi. Kroimy po całkowitym wystudzeniu. Smacznego.