Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najprostszy przepis na domowe ciasto jogurtowe! Bez glutenu, bez białego cukru! Tylko kilka składników! Szybko i smacznie! Lekka i puszysta przekąska idealna do herbaty lub filiżanki kawy.
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40695
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 1081
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 263
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3424
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40695
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 1081
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 263
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3424
Składniki
Wiórki kokosowe rozdrabniamy w kielichu blendera.
Oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy z solą na puszystą masę.
W oddzielnej misce ubijamy żółtka ze słodzikiem, następnie do masy jajecznej dodajemy aromat, budyń i jogurt grecki. Miksujemy do połączenia się składników.
Do przygotowanej masy jogurtowo-jajecznej dodajemy pianę z białek, składniki łączymy mieszając delikatnie łyżką.
Ciasto przelewamy do małej foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch dekorujemy ulubionymi owocami. Pieczemy przez 40 minut w 180 stopniach bez termoobiegu na środkowej półce piekarnika.
Gotowe ciasto posypujemy rozdrobnionymi wiórkami kokosowymi. Kroimy po całkowitym wystudzeniu. Smacznego.