Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najprostszy przepis na domowe ciasto jogurtowe! Bez glutenu, bez białego cukru! Tylko kilka składników! Szybko i smacznie! Lekka i puszysta przekąska idealna do herbaty lub filiżanki kawy.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4858
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13193
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5785
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7410
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4858
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13193
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5785
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7410
Składniki
Wiórki kokosowe rozdrabniamy w kielichu blendera.
Oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy z solą na puszystą masę.
W oddzielnej misce ubijamy żółtka ze słodzikiem, następnie do masy jajecznej dodajemy aromat, budyń i jogurt grecki. Miksujemy do połączenia się składników.
Do przygotowanej masy jogurtowo-jajecznej dodajemy pianę z białek, składniki łączymy mieszając delikatnie łyżką.
Ciasto przelewamy do małej foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch dekorujemy ulubionymi owocami. Pieczemy przez 40 minut w 180 stopniach bez termoobiegu na środkowej półce piekarnika.
Gotowe ciasto posypujemy rozdrobnionymi wiórkami kokosowymi. Kroimy po całkowitym wystudzeniu. Smacznego.