Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto zrobiłam podglądają i zmieniając częściowo przepis od kasia-p...Kasiu dziękuję za świetny pomysł,ciasto wyszło fantastyczne,lekkie,aromatyczne i dietetycznie:) Serdecznie Wam polecam:)
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4129
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416311
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2846
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4129
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416311
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2846
Składniki
Blaszkę 25/29 cm ( może być troszkę mniejsza) wyścielić papierem i wyłożyć warstwę herbatników. Ananasy odcedzić i pokroić w kostkę,wyłożyć na herbatniki. Żółtka oddzielić od białek,białka ubić z łyżką cukru pudru. Żółtka utrzeć z budyniami i cukrem waniliowym,dodać jogurty ,utrzeć. Na końcu dać żurawinę i białka i delikatnie wymieszać. Masę wylać na herbatniki i ananasy,dać do nagrzanego piekarnika do 180st.i piec do zezłocenia wierzchu,około godz. Po upieczeniu zostawić w wyłączonym piekarniku do wystudzenia,potem dać w chłodne miejsce na 2 godz. Wystudzone ciasto posypać cukrem pudrem.
Smacznego życzę!