Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto jogurtowe z białą czekoladą i orzechami

Ciasto jogurtowe z białą czekoladą i orzechami

Autor:

Przepisów i artykułów: 55 Ocena: 291

Dodano:

Odsłon: 3102

Szybkie w przygotowaniu, mega wilgotne i puszyste.

Składniki

  • 2 szklanki mąki pszennej,
  • 1/2 szklanki cukru,
  • 1/2 szklanki jogurtu greckiego,
  • 1/2 szklanki oleju,
  • 1/2 szklanki orzechów laskowych,
  • 100 g czekolady białej,
  • 3 jajka,
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego,
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • 1 łyżka masła.
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mąkę, cukier, cukier waniliowy i proszek do pieczenia mieszamy ze sobą. Jogurt grecki, olej, jajka i masło łączymy ze sobą. Suche składniki łączymy z mokrymi i dokładnie mieszamy. Czekoladę kroimy w drobną kosteczkę, orzechy lekko rozdrabniamy. Łączymy z masą.
    Do okragłej blaszki (24cm) wysmarowanej masłem i posypanej mąką wykładamy ciasto, pieczemy 45-50 minut w 180 stopniach.

    Studzimy, możemy posypać cukrem pudrem.

    Smacznego ;)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ErJot 19 października Prezentuje się bardzo apetycznie:) No i ten dodatek czekolady i orzechów... Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń