Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Patrząc na ilość składników można stwierdzić, że to ciasto jest trudne. Ale nic mylnego jest ono łatwe i szybkie w realizacji. Polecam do zrobienia i zastosowania różnych dodatków np. bitą śmietanę.
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 2980
Polędwiczka wieprzowa duszona z sezonowymi warzywami to pyszny, łatwy do przy...
Odsłon: 207
Przepis na pyszny i zdrowy deser jeżynowy, który ma konsystencję delikatnej p...
Odsłon: 355
Danie to jest bardzo lekkie i smaczne. Możne je podawać z dodatkiem różnego r...
Odsłon: 267
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 2980
Polędwiczka wieprzowa duszona z sezonowymi warzywami to pyszny, łatwy do przy...
Odsłon: 207
Przepis na pyszny i zdrowy deser jeżynowy, który ma konsystencję delikatnej p...
Odsłon: 355
Danie to jest bardzo lekkie i smaczne. Możne je podawać z dodatkiem różnego r...
Odsłon: 267
Składniki
Na początku dzielimy brzoskwinie i kroimy na ćwiartki, brzoskwiń nie obieramy Piekarnik nagrzewamy do 180 st C góra/dół
Oddzielamy żółtka od białek
Z białek ubijamy pianę i do piany dodajemy żółtka oraz cukier. Następnie mieszamy i dodajemy powoli jogurt i na końcu mąkę
Blachę smarujemy masłem.
Jak już mamy masę przygotowaną rozkładamy szpatułką do przygotowanej blachy i na wierzch kładziemy pokrojone ćwiartki brzoskwiń
Do miski wrzucamy cukier, masło oraz płatki migdałów. Całość rozgniatamy ręką, posypkę rozkładamy na brzoskwinie Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 st C. i pieczemy około 45 minut
A teraz to już tylko smacznego