Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na pyszne ciasto z owocami, które wychodzi za każdym razem. Z tym przepisem poradzą sobie nawet kulinarni laicy. Zobaczcie, jakie to proste!
blacha 25 x 30 cm, mikser
Jajka wbijamy do miski, dodajemy cukier, całość ubijamy przy użyciu miksera na wysokich obrotach, następnie zmniejszamy obroty i dodajemy partiami olej i jogurt naturalny.
Mąkę przesiewamy, łączymy z proszkiem do pieczenia i dodajemy po łyżce do mokrych składników. Wszystko delikatnie mieszamy do momentu uzyskania jednolitej konsystencji.
Surowe ciasto wylewamy do blachy (25 x 30 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Na górę układamy ćwiartki brzoskwiń. Ciasto pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez około 50 minut (do suchego patyczka). Upieczone ciasto odstawiamy do przestudzenia. Przed podaniem można udekorować gotowy wypiek cukrem pudrem.
Pyszny i podzielny sernik z borówkami polecam
Odsłon: 9220
Pyszna orzeźwiająca letnia sałatka.Idealna do grilla jak również na piknik, s...
Odsłon: 225
Pyszna i orzeźwiająca sałatka owocowa z orzechami i płatkami migdałów .Ideal...
Odsłon: 111
Kto nie był na grillu gdzie były grillowane warzywka?!
Odsłon: 51
Świeże warzywa i kremowy bogaty w smaku sos!
Odsłon: 57
Pyszna orzeźwiająca letnia sałatka.Idealna do grilla jak również na piknik, s...
Odsłon: 225
Pyszna i orzeźwiająca sałatka owocowa z orzechami i płatkami migdałów .Ideal...
Odsłon: 111
Kto nie był na grillu gdzie były grillowane warzywka?!
Odsłon: 51
Świeże warzywa i kremowy bogaty w smaku sos!
Odsłon: 57
Składniki
Jajka wbijamy do miski, dodajemy cukier, całość ubijamy przy użyciu miksera na wysokich obrotach, następnie zmniejszamy obroty i dodajemy partiami olej i jogurt naturalny.
Mąkę przesiewamy, łączymy z proszkiem do pieczenia i dodajemy po łyżce do mokrych składników. Wszystko delikatnie mieszamy do momentu uzyskania jednolitej konsystencji.
Surowe ciasto wylewamy do blachy (25 x 30 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Na górę układamy ćwiartki brzoskwiń. Ciasto pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez około 50 minut (do suchego patyczka). Upieczone ciasto odstawiamy do przestudzenia. Przed podaniem można udekorować gotowy wypiek cukrem pudrem.
Przepisy Desery
Desery
Ciasto z nutką jagodową
Desery
Fale Dunaju
Desery
Mini serniczki z borówkami na ciepło
Desery
Proste ciasto z owocami
Ciasto z nutką jagodową
Bajeczne ciasto z dodatkiem jagód, na pewno zasmakuje całej rodzinie, szybkie...
Odsłon: 2
Fale Dunaju
Pyszne ciasto o pięknej nazwie Fale Dunaju
Odsłon: 1285