Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasto jogurtowe z brzoskwiniową nutą"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 662
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 34
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 662
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 34
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Składniki
W dużej misce wymieszaj przesianą mąkę, cukier oraz proszek do pieczenia. Wbij do tej masy całe jajka, a następnie przełóż jogurt naturalny. Wszystkie wymieszaj przez kilka minut na gładką masę, najlepiej używając miksera.
Kostkę do pieczenia Kasia rozpuść, ale uważaj, aby jej nie przypalić. Rozpuszczony tłuszcz przestudź. Partiami wlewaj przestudzoną Kasię do masy jogurtowo-jajecznej. Wymieszaj łyżką.
Brzoskwinie odsącz z zalewy. Po chwili pokrój je na mniejsze kawałki. Jeśli używasz świeżych owoców, usuń z nich pestki i zdejmij skórkę. Ciasto przełóż do wysmarowanej kostką do pieczenia Kasia i wysypanej mąką tortownicy (o średnicy ok. 26 cm). Lekko powtykaj w ciasto kawałki brzoskwiń. Piecz placek ok. 50 minut w temperaturze 180 °C. Czas przygotowania: 40 minut Cena porcji: ok. 4 zł Kalorie: porcja 265 kcal
Jeśli zależy Ci na tym, by ciasto było puszyste i miało wspaniały maślany smak, użyj kostki do pieczenia.Źródło: Na żywo