Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto bardzo dobre i wilgotne w smaku.
 
         
         
        Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1201
 
            Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5732
 
            Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8793
 
            Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18299
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1201
 
            Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5732
 
            Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8793
 
            Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18299
 
         
         
                Składniki
Do miski wsypać mąkę pszenną tortową.
Dodać 1 łyżeczkę sody oczyszczonej.
Dodać połowę szklanki drobnego cukru brązowego.
Wymieszać łyżką suche składniki.
Do suchych składników dodać jajka.
Dodać olej z pestek winogron i trochę wymieszać łyżką.
Dodać jogurt naturalny.
Wszystko wymieszać dokładnie łyżką.
Małą blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i przełożyć ciasto.
Ciasto posypać suszoną żurawiną.
Na żurawinę wyłożyć jabłka pokrojone w grubą kostkę.
Następnie posypać wierzch cukrem cynamonowym.
Wstawić ciasto do nagrzanego piekarnika do 170 stopni C na około 45 - 50 minut.
Upieczone ciasto sprawdzić patyczkiem, czy jest w środku suche.
Smacznego !!!