Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 106 Ocena: 860
Dodano: 07.03.2016
Odsłon: 1352
> 6 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Do miski wsypać mąkę pszenną tortową.
Dodać 1 łyżeczkę sody oczyszczonej.
Dodać połowę szklanki drobnego cukru brązowego.
Wymieszać łyżką suche składniki.
Do suchych składników dodać jajka.
Dodać olej z pestek winogron i trochę wymieszać łyżką.
Dodać jogurt naturalny.
Wszystko wymieszać dokładnie łyżką.
Małą blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i przełożyć ciasto.
Ciasto posypać suszoną żurawiną.
Na żurawinę wyłożyć jabłka pokrojone w grubą kostkę.
Następnie posypać wierzch cukrem cynamonowym.
Wstawić ciasto do nagrzanego piekarnika do 170 stopni C na około 45 - 50 minut.
Upieczone ciasto sprawdzić patyczkiem, czy jest w środku suche.
Smacznego !!!
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

zabecka 07 marca 2016Zgłoś do usunięcia
Proste ciacho, które smacznie się zapowiada:)0 Kto głosował? | Odpowiedz