Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto bardzo dobre i wilgotne w smaku.
Oto propsto z magicznego ogrodu przesmaczne i zdrowe warzywa i owoce czyli ....
Odsłon: 15
Kalina koralowa to nie tylko roślina ozdobna, ale i lecznicza. Z jej owoców p...
Odsłon: 17
Pyszne, aromatyczne i pożywne risotto z kurczakiem, delikatną nutą świeżej mi...
Odsłon: 176
Gulasz z żołądków indyczych to moja propozycja na smaczny i sycący obiad, gul...
Odsłon: 248
Oto propsto z magicznego ogrodu przesmaczne i zdrowe warzywa i owoce czyli ....
Odsłon: 15
Kalina koralowa to nie tylko roślina ozdobna, ale i lecznicza. Z jej owoców p...
Odsłon: 17
Pyszne, aromatyczne i pożywne risotto z kurczakiem, delikatną nutą świeżej mi...
Odsłon: 176
Gulasz z żołądków indyczych to moja propozycja na smaczny i sycący obiad, gul...
Odsłon: 248
Składniki
Do miski wsypać mąkę pszenną tortową.
Dodać 1 łyżeczkę sody oczyszczonej.
Dodać połowę szklanki drobnego cukru brązowego.
Wymieszać łyżką suche składniki.
Do suchych składników dodać jajka.
Dodać olej z pestek winogron i trochę wymieszać łyżką.
Dodać jogurt naturalny.
Wszystko wymieszać dokładnie łyżką.
Małą blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i przełożyć ciasto.
Ciasto posypać suszoną żurawiną.
Na żurawinę wyłożyć jabłka pokrojone w grubą kostkę.
Następnie posypać wierzch cukrem cynamonowym.
Wstawić ciasto do nagrzanego piekarnika do 170 stopni C na około 45 - 50 minut.
Upieczone ciasto sprawdzić patyczkiem, czy jest w środku suche.
Smacznego !!!