Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto jogurtowe z jabłkami i suszoną żurawiną

Ciasto jogurtowe z jabłkami i suszoną żurawiną

Autor:

Przepisów i artykułów: 106 Ocena: 704

Dodano:

Odsłon: 1122

Ciasto bardzo dobre i wilgotne w smaku.

Składniki

> 6 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Do miski wsypać mąkę pszenną tortową.

  2. Dodać 1 łyżeczkę sody oczyszczonej.

  3. Dodać połowę szklanki drobnego cukru brązowego.

  4. Wymieszać łyżką suche składniki.

  5. Do suchych składników dodać jajka.

  6. Dodać olej z pestek winogron i trochę wymieszać łyżką.

  7. Dodać jogurt naturalny.

  8. Wszystko wymieszać dokładnie łyżką.

  9. Małą blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i przełożyć ciasto.

  10. Ciasto posypać suszoną żurawiną.

  11. Na żurawinę wyłożyć jabłka pokrojone w grubą kostkę.

  12. Następnie posypać wierzch cukrem cynamonowym.

  13. Wstawić ciasto do nagrzanego piekarnika do 170 stopni C na około 45 - 50 minut.

  14. Upieczone ciasto sprawdzić patyczkiem, czy jest w środku suche.

  15. Smacznego !!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

zabecka 07 marca 2016 Proste ciacho, które smacznie się zapowiada:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń