Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Banalnie proste, ekspresowe w przygotowaniu, niesamowicie smaczne, a do tego udaje się za każdym razem. Ciasto jogurtowe z owocami to doskonały przepis zarówno dla początkujących kucharzy, jak i dla tych, który od czasu do czasu lubą sięgnąć po coś słodkiego. Doskonale sprawdzi się jako dodatek do popołudniowej kawy lub smaczny poczęstunek dla niezapowiedzianych gości.
Okrągła forma o średnicy około 24 cm
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Składniki
Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy proszek do pieczenia i sodę.
Białka oddzielamy od żółtek, ubijamy na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodajemy cukier, cukier waniliowy oraz po jednym żółtku. Odstawiamy mikser na bok, dodajemy stopniowo mąkę, jogurt naturalny i roztopione, przestudzone masło. Składniki mieszamy ze sobą.
Morele myjemy, osuszamy i kroimy na ósemki.
Okrągłą formę o średnicy około 24 cm wyścielamy papierem do pieczenia. Ciasto przelewamy do formy. Na górze układamy owoce.
Ciasto pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 45 minut (do suchego patyczka). Ciasto studzimy na kratce. Przed podaniem dekorujemy cukrem pudrem.