Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12442
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1403
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13402
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5667
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12442
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1403
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13402
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5667
Składniki
Składniki ciasta powinny być w temperaturze pokojowej, więc mniej więcej na godzinę przed pieczeniem, jajka i jogurt należy wyciągnąć z lodówki. Truskawki umyć, pokroić na kawałki.
Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Dodać jogurt, olej, przesianą mąkę i proszek do pieczenia. Miksować na wolnych obrotach do połączenia składników.
Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni.
Kwadratową blachę o wymiarach 22 x 22 cm (można użyć tortownicy) wyłożyć papierem do pieczenia. Do blachy przełożyć ciasto, na wierzchu ułożyć pokrojone truskawki, posypać płatkami migdałowymi.
Blachę z ciastem wstawić do nagrzanego piekarnika i piec przez 45 minut.