Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lekkie, pyszne i orzeźwiające. Idealne na letnie upalne dni.
ROBIMY BISZKOPT:
Ubijamy białka na sztywno, następnie partiami wsypujemy cukier. Żółtka mieszamy z proszkiem i octem, ciągle miksując wlewamy do piany. Przesiewamy mąkę i dodajemy do ciasta, mieszamy delikatnie za pomocą łyżki. Wlewamy na formę o wymiarach 25/40 cm wyłożoną papierem do pieczenia (tylko dno) i pieczemy ok. 20-30 minut do suchego patyczka. Gdy ciasto przestygnie usuwamy papier i z powrotem ciasto przekładamy do blachy. Boki ciasta zabezpieczamy folią aluminiową.
ROZPUSZCZAMY GALARETKI:
Galaretkę wiśniową rozpuszczamy w 3/4 szklanki wody, wstawiamy do większego naczynia z zimną wodą. Galaretkę cytrynową również rozpuszczamy i pozostawiamy w temperaturze pokojowej.
Dwie galaretki truskawkowe rozpuszczamy w 3,5 szklanki wody. Odstawiamy do wystudzenia, a następnie chowamy do lodówki.
ROBIMY MASĘ JOGURTOWĄ:
Jogurt ubijamy z cukrem pudrem, dodajemy jeszcze płynną, ale zimną galaretkę wiśniową. Masę chwilę ubijamy. Wkładamy na do lodówki do lekkiego stężenia. Wylewamy na biszkopt. Dajemy do lodówki. Tak samo postępujemy z masą cytrynową, którą wykładamy na wiśniową masę.
OWOCE I GALARETKA:
Na warstwę jogurtową układamy truskawki i zalewamy tężejącą galaretką. Wstawiamy do lodówki na ok. 2 godziny i gotowe. Przechowujemy w lodówce. Smacznego :)
Uwielbiam takie lekkie, zielone sałatki
Odsłon: 4101
Dzisiaj coś lekkiego ale bardzo smacznego i dającego kolorytu na przyjęciu.
Odsłon: 34
Moje kwiaty w galarecie to nic innego tylko same galaretki, z których przygot...
Odsłon: 44
Pyszny i sycący obiad, który przygotujecie w kilka chwil. Kasza, warzywa, ku...
Odsłon: 106
Wysmażone, chrupiące, z bogatym farszem w środku - naleśniki z pieczarkami i...
Odsłon: 1068
Uwielbiam takie lekkie, zielone sałatki
Odsłon: 4101
Dzisiaj coś lekkiego ale bardzo smacznego i dającego kolorytu na przyjęciu.
Odsłon: 34
Moje kwiaty w galarecie to nic innego tylko same galaretki, z których przygot...
Odsłon: 44
Pyszny i sycący obiad, który przygotujecie w kilka chwil. Kasza, warzywa, ku...
Odsłon: 106
Wysmażone, chrupiące, z bogatym farszem w środku - naleśniki z pieczarkami i...
Odsłon: 1068
Składniki
ROBIMY BISZKOPT: Ubijamy białka na sztywno, następnie partiami wsypujemy cukier. Żółtka mieszamy z proszkiem i octem, ciągle miksując wlewamy do piany. Przesiewamy mąkę i dodajemy do ciasta, mieszamy delikatnie za pomocą łyżki. Wlewamy na formę o wymiarach 25/40 cm wyłożoną papierem do pieczenia (tylko dno) i pieczemy ok. 20-30 minut do suchego patyczka. Gdy ciasto przestygnie usuwamy papier i z powrotem ciasto przekładamy do blachy. Boki ciasta zabezpieczamy folią aluminiową. ROZPUSZCZAMY GALARETKI: Galaretkę wiśniową rozpuszczamy w 3/4 szklanki wody, wstawiamy do większego naczynia z zimną wodą. Galaretkę cytrynową również rozpuszczamy i pozostawiamy w temperaturze pokojowej. Dwie galaretki truskawkowe rozpuszczamy w 3,5 szklanki wody. Odstawiamy do wystudzenia, a następnie chowamy do lodówki.
ROBIMY MASĘ JOGURTOWĄ: Jogurt ubijamy z cukrem pudrem, dodajemy jeszcze płynną, ale zimną galaretkę wiśniową. Masę chwilę ubijamy. Wkładamy na do lodówki do lekkiego stężenia. Wylewamy na biszkopt. Dajemy do lodówki. Tak samo postępujemy z masą cytrynową, którą wykładamy na wiśniową masę. OWOCE I GALARETKA: Na warstwę jogurtową układamy truskawki i zalewamy tężejącą galaretką. Wstawiamy do lodówki na ok. 2 godziny i gotowe. Przechowujemy w lodówce. Smacznego :)
Przepisy Desery
Desery
Kwiaty w galarecie
Desery
Mini słodkie torciki
Desery
Brownie rabarbarowe
Desery
Ciasto migdałowe z rabarbarem
Kwiaty w galarecie
Moje kwiaty w galarecie to nic innego tylko same galaretki, z których przygot...
Odsłon: 44
Mini słodkie torciki
Zapraszam na pyszny, słodki i szybki w przygotowaniu torcik o smaku snikersa....
Odsłon: 36