Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pięknie wyrasta, jest pulchne i wilgotne.Znika w mgnieniu oka.
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 49
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4299
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2585
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 49
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4299
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2585
Składniki
Wszystkie składniki oprócz kakao i winogron umieszczam w misce .Mieszam krótko, tylko do połączenia składników.Tortownice wykładam papierem do pieczenia i wylewam ciasto.Zostawiam trochę ciasta , aby wymieszać z kakao.Na góre układam winogrona.
Resztę ciasta mieszam z kakao i przykrywam winogrona.Wstawiam do piekarnika na ok.40 min. w tem.180 stopni.Piekę do tz.suchego patyczka.Studzę i lukruję, ale można posypać cukrem pudrem.