Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto smakuje rewelacyjnie i pięknie wygląda. Masa jogurtowa zrobiona jest z jogurtu greckiego, śmietanki i mleka skondensowanego zagęszczonego) słodzonego. Ciasto robi się łatwo i przyjemnie a efekt zachwyca. Zapraszam i polecam
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 28
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 109
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 698
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 74
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 28
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 109
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 698
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 74
Składniki
Biszkopty maczamy w mleku i wykładamy nimi dno blaszki (nie moczmy długo tylko zanurzamy-żeby nie namiękły za bardzo)
Żelatynę zalewamy gorącą wodą i dokładnie mieszamy-odkładamy do przestudzenia. Śmietankę ubijamy z cukrem waniliowym, dodajemy jogurt (przed przygotowaniem ciasta jogurt wciągamy z lodówki żeby nie był bardzo zimny) dodajemy też mleko zagęszczone słodzone i wszystko miksujemy.Do masy dodajemy wciąż miksując przestudzoną żelatynę-miksujemy krótko i dokładnie. Masę dzielimy na dwie części, do jednej z nich dodajemy kakao-miksujemy Masę wylewamy naprzemiennie raz jasną i na nią ciemną (odsyłam do filmu by zobaczyć dokładnie jak to zrobić)
Ciasto wstawiamy do lodówki żeby masa częściowo się stężała na ok godzinę 750ml wrzątku rozpuszczamy 2 galaretki malinowe, studzimy Na stężałej masie jogurtowej układamy maliny
zalewamy tężejącą galaretką-wstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc
I gotowe :) Polecam gorąco, ciasto przepięknie wygląda w przekroju, jest bardzo stabilne, eleganckie :)