Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś kończę okrągłą sumę urodzin a tak szczerze to 50 - pięćdziesiątkę z tej właśnie okazji upiekłam dla rodziny i gości przepyszne ciasto przełożone bitą śmietaną oraz swoją polewą kakaową
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 321
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 49
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 78
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 58
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 321
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 49
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 78
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 58
Składniki
Zmiksować jajka z cukrem na puszystą masę, dodać resztę składników i także zmiksować do połączenia się składników, po zmiksowaniu dodać kakao i także zmiksować
Przygotowane ciasto przelać do blaszki 35/25 wyłożonej papierem do pieczenia, wstawić do nagrzanego piekarnika ustawionego na 180 stopni i piec 1 godzinę i 20 minut do tak zwanego suchego patyczka
Ostygnięte ciasto podzielić na dwa blaty, górny blat górą ułożyć w blaszce ku dołowi a następnie posmarować go marmoladą. Następnie ubić śmietankę ze ŚMIETANEXEM nie za długo aby nie powstało masło
Na ciasto z marmoladą wyłożyć przygotowaną śmietanę wyrównując jej wierzch, na całość położyć dolny blat ciasta docisnąć go do śmietany. I wtedy przygotować polewę do kubka dodać wszystkie składniki łącznie z gotowaną wodą i wymieszać ( nie gotować i nie podgrzewać ! )
Przygotowane ciasto oblać przygotowaną polewą i można udekorować wiórkami lub kto czym woli. gotowe wstawić do lodówki aby wszystko się związało. Dokładny przepis znajduje się na moim blogu