Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, mocno wilgotne ciasto, któremu nie oprze się żaden łakomczuch:)
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1616
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 688
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1616
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 688
Składniki
Jajka utrzeć z cukrem. W jednej misce mieszamy suche składniki (mąka, soda, kakao, czekolada pokrojona na kawałki), a w drugiej mokre (dżem margaryna, mleko). Do utartych jajek dodajemy suche i mokre składniki, mieszamy ręcznie najlepiej szpatułką albo drewnianą łyżką. Wylewamy cisto do natłuszczonej formy kwadratowej o boku 24 cm. Pieczemy w 180 st ok 45-50 min.
Polewa: wrzucamy wszystko(oprócz mleka) do rondelka i mieszając czekamy aż się rozpuści. Na koniec dodajemy mleko i mieszamy ciągle, jak polewa nie będzie się rozwarstwiać i będzie miała bardziej gęstą konsystencje to nie dodajemy więcej mleka. Ciepłą (ale nie gorącą) polewę wylewamy na ciepłe ciasto:) czekamy aż wystygnie i w końcu możemy się poczęstować:)