Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto zwane często "Milky way". Wystarczy mały kawałek aby zaspokoić apetyt na słodkości.
Ciasto:
Masło utrzeć z cukrem na puszystą, a następnie, nadal ucierając, stopniowo dodawać w kolejności: jaja, dżem/powidła, kakao, mąkę na przemian z mlekiem i sodę. Ciasto przełożyć do formy
o wymiarach 26x30 cm wyłożonej papierem do pieczenia i piec przez ok. 45 minut w temperaturze 180 st. C, do „suchego patyczka”. Po upieczeniu wystudzić ciasto i przekroić je na dwa blaty.
Krem:
Mleko zagotować z cukrem i wystudzić. Masło utrzeć na puszystą masę, stopniowo dodawać mleko z cukrem, a następnie, nadal ucierając, wsypywać partiami mleko w proszku. Wyłożyć krem na dolny blat ciasta i przykryć górnym blatem.
Polewa:
Czekoladę rozpuścić z mlekiem na niewielkim ogniu i lekko przestudzić, a następnie równomiernie rozprowadzić po cieście. Dodatkowo ciasto można udekorować czekoladowymi cukierkami.
Pyszne puszyste ciasto biszkoptowe przełożone smacznym kremem budyniowym. Bi...
Odsłon: 2131
Kiedy lato za oknem, to w taką pogodę świetnie wpasuje się deser truskawkowy...
Odsłon: 163
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 163
Pyszna, szybka przekąska idealna na imprezę lub spotkanie ze znajomymi
Odsłon: 31
Do masy sernikowej dodałam mleczko skondensowane co spowodowało, że serniczek...
Odsłon: 91
Mięso tak przygotowane smakuje wybornie. Myślę że pokrojone w plastry i posm...
Odsłon: 69
Tym razem przygotowałam kotlety z szynki w sosie, ale nie do końca w tradycy...
Odsłon: 81
Kiedy lato za oknem, to w taką pogodę świetnie wpasuje się deser truskawkowy...
Odsłon: 163
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 163
Pyszna, szybka przekąska idealna na imprezę lub spotkanie ze znajomymi
Odsłon: 31
Do masy sernikowej dodałam mleczko skondensowane co spowodowało, że serniczek...
Odsłon: 91
Mięso tak przygotowane smakuje wybornie. Myślę że pokrojone w plastry i posm...
Odsłon: 69
Tym razem przygotowałam kotlety z szynki w sosie, ale nie do końca w tradycy...
Odsłon: 81
Składniki
Ciasto: Masło utrzeć z cukrem na puszystą, a następnie, nadal ucierając, stopniowo dodawać w kolejności: jaja, dżem/powidła, kakao, mąkę na przemian z mlekiem i sodę. Ciasto przełożyć do formy o wymiarach 26x30 cm wyłożonej papierem do pieczenia i piec przez ok. 45 minut w temperaturze 180 st. C, do „suchego patyczka”. Po upieczeniu wystudzić ciasto i przekroić je na dwa blaty.
Krem: Mleko zagotować z cukrem i wystudzić. Masło utrzeć na puszystą masę, stopniowo dodawać mleko z cukrem, a następnie, nadal ucierając, wsypywać partiami mleko w proszku. Wyłożyć krem na dolny blat ciasta i przykryć górnym blatem.
Polewa: Czekoladę rozpuścić z mlekiem na niewielkim ogniu i lekko przestudzić, a następnie równomiernie rozprowadzić po cieście. Dodatkowo ciasto można udekorować czekoladowymi cukierkami.
Przepisy Desery
Desery
Tort czekoladowy z truskawkami i konfiturą różano-truskawkową
Desery
BIO szyszki z ryżu preparowanego i masy krówkowej
Desery
Słodkie kuleczki amarantusowe
Desery
Najprostsze ciasto owocowe które zawsze się udaje - ciasto jagodowe
Tort czekoladowy z truskawkami i konfiturą różano-truskawkową
Pyszny i dość prosty w wykonaniu tort bez pieczenia. Spód to mieszanka wafli...
Odsłon: 18
BIO szyszki z ryżu preparowanego i masy krówkowej
Tradycyjne słodkie szyszki wykonałam z 2 ekologicznych składników. Wyszły bar...
Odsłon: 33