Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne,wilgotne ciasto ze śliwkami::)
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 34
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 50
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 26
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 99
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 34
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 50
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 26
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 99
Składniki
Śliwki umyć,usunąć pestki i pokroić na drobniejsze kawałki. Masło rozpuścić i wystudzić. W misce ubić śmietanę z cukrami do uzyskania puszystej konsystencji.Następnie nadal ubijając dodać jajka i roztopione masło. W osobnym naczyniu wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia,kakao i solą a następnie połączyć z mokrymi składnikami.Wymieszać szybko tak by ciasto pozostało lekko grudkowate. Do ciasta dodać śliwki,wymieszać. Przełożyć ciasto do foremki i piec w temp.200 st ok 30-40 min (do tzw.suchego patyczka) Smacznego:)