Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dostałam od dobrej znajomej właśnie go wypróbowałam i ciasto okazało się bardzo fajne do kawki na weekend:)
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 93
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 197
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 93
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 197
Składniki
Białka ze szczyptą soli ubijamy na sztywno,dodajemy cukier i żółtka nie przestając ubijać,Dodajemy wodę,olej mąkę proszek do pieczenia i kakao.Teraz wszystko delikatnie mieszamy i przekładamy na blachę(26x26) pieczemy ok 30-35 min w 180st.Pop przestudzeniu przekroić na dwa blaty.Zaparzyć kawę jak wystygnie dodać likier kawowy dobrze wymieszać.Nasączyć blaty. Masa: Miękkie masło utrzeć z cukrem pudrem na jednolitą masę.Dodać serek(ja kupiłam serek homogenizowany z kawałkami wanilii)i mleko w proszku(było kiedyś takie w niebieskim opakowaniu najlepsze)Dobrze zmiksować na gładki krem.
Na pierwszy blat wykładamy 1/2 masy i biszkopty namoczone w ponczu kawowym posypujemy przez sitko kakaem.Teraz trudniejsza część ciasta drugą połówkę smarujemy połową pozostałego kremu i nakładamy na biszkopty(ja zostawiłam spód na papierze do pieczenia i wtedy łatwiej nałożyć równo aby biszkopty się nie przesunęły).Teraz wierzch blatu ponczujemy.
Wykładamy pozostały krem układamy biszkopty namoczone w ponczu oprószamy kakao.
Wstawiamy na całą noc do lodówki.Po tym czasie możemy podawać:)