Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to ciasto na biszkoptach, masa o delikatnym smaku kawy, z serkami homogenizowanymi i mlekiem w proszku , na wierzchu również biszkopty i całość polana galaretką. Jeśli nigdy nie jedliście takiego ciasta , polecam gorąco!!! Jest rewelacyjne :)
1 galaretkę pomarańczową rozpuszczamy w 1,5 szkl gorącej wody, studzimy. Blaszkę smarujemy tłuszczem.
W galaretce maczamy biszkopty i wykładamy nimi dno blaszki.
WAŻNE:
Przed przygotowaniem masy należy wyjąć z lodówki masło, jajko, serki tak by były w temperaturze pokojowej!!!
Masło, żółtko oraz cukier ucieramy tak by powstała gładka masa.
Dodajemy powoli serki homogenizowane, oraz mleko w proszku.Na koniec dodajemy kawę rozpuszczoną wraz z żelatyną w 1/2 szkl wody. (WYSTUDZONĄ)
Żelatynę z kawą dodajemy bardzo powli, po łyżeczce, tak by masa się nie zważyła.
Masę wylewamy na biszkopty.Wsadzamy do lodówki na około 20 min tak by masa troszkę się ścięła.Następnie ponownie maczamy biszkopty w galaretce i wykładamy na masę.
Pozostałe dwie galaretki pomarańczowe rozpuszczamy w 750ml wody, tężejącą galaretkę wylewamy na ciasto.I gotowe.
Ciasto jest pyszne, mleko w proszku, serki oraz kawa nadają mu bardzo pyszny smak.
Polecam Wam gorąco przygotowanie tego ciacha, bo warto :-)
Rolady które przygotowałam są inne jak zwykle. Lubię wymyślać coś nowego i d...
Odsłon: 38
Rolady które przygotowałam są inne jak zwykle. Lubię wymyślać coś nowego i d...
Odsłon: 38
Składniki
1 galaretkę pomarańczową rozpuszczamy w 1,5 szkl gorącej wody, studzimy. Blaszkę smarujemy tłuszczem. W galaretce maczamy biszkopty i wykładamy nimi dno blaszki.
WAŻNE: Przed przygotowaniem masy należy wyjąć z lodówki masło, jajko, serki tak by były w temperaturze pokojowej!!! Masło, żółtko oraz cukier ucieramy tak by powstała gładka masa. Dodajemy powoli serki homogenizowane, oraz mleko w proszku.Na koniec dodajemy kawę rozpuszczoną wraz z żelatyną w 1/2 szkl wody. (WYSTUDZONĄ) Żelatynę z kawą dodajemy bardzo powli, po łyżeczce, tak by masa się nie zważyła.
Masę wylewamy na biszkopty.Wsadzamy do lodówki na około 20 min tak by masa troszkę się ścięła.Następnie ponownie maczamy biszkopty w galaretce i wykładamy na masę.
Pozostałe dwie galaretki pomarańczowe rozpuszczamy w 750ml wody, tężejącą galaretkę wylewamy na ciasto.I gotowe. Ciasto jest pyszne, mleko w proszku, serki oraz kawa nadają mu bardzo pyszny smak. Polecam Wam gorąco przygotowanie tego ciacha, bo warto :-)
Przepisy Desery
Desery
Gofry z dżemem i bitą śmietaną
Desery
Sernik na zimno - idealny na lato!
Desery
Naleśniki z serem i sosem owocowym
Desery
Sernik krówkowy
Gofry z dżemem i bitą śmietaną
Polecam pyszne gofry obłożone dżemem i ozdobione bitą śmietaną. Gofry są bar...
Odsłon: 54
Sernik na zimno - idealny na lato!
Owocowy sernik na zimno z galaretką - idealny na lato
Odsłon: 202