Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Przepyszne ciacho bez pieczenia. Masa bueno jest odpowiednio słodka a dodatek kokosa świetne współgra smakowo. Przygotowanie ciacha zajmuje około 30 minut plus chłodzenie polecam ciacho do niedzielnej kawki.
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 33
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3531
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 118
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 845
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 33
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3531
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 118
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 845
Składniki
Do rondla wlewamy 200 ml śmietany, dodajemy miód, masło i mleko w proszku. Mieszamy i podgrzewamy aż wszystko ładnie się połączy. Dodajemy połowę mascarpone i wiórka kokosowe, mieszamy. Studzimy. Pozostałą śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy serek mascarpone. Łączymy z zawartością rondla. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie. Studzimy i łączymy z masą. Na dużą blaszkę wykładamy herbatniki, smarujemy połową krówki. Ponownie wykładamy herbatniki. Następnie masę bueno. Przykrywamy masę herbatnikami, smarujemy pozostałą krówką i przykrywamy herbatnikami. Chłodzimy w lodówce.