Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto Kinder Country
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 222
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1330
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25149
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 222
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1330
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25149
Składniki
- Białą czekoladę roztopić w kąpieli wodnej o odstawić do wystudzenia. - W misce ubijamy 200 ml śmietany 30% , gdy śmietana zaczyna się ubijać dodajemy łyżkami serek mascarpone cały czas miksując. -Do gotowej masy dodajemy 3 szklanki płatków Kangus i całość mieszamy łyżka. -Na koniec dodajemy partiami wystudzoną białą czekoladę i ponownie mieszamy łyżka na jednolitą masę. - W kąpieli wodnej roztapiamy czekoladę mleczną pozostawiamy do wystudzenia. -W misce miksujemy 150 ml śmietanki 30% na sztywno a następnie dodajemy do niej partiami wystudzoną czekoladę mleczną i mieszamy łyżką. - Przygotowaną blaszkę do pieczenia ( 35x25 lub tortownica 24 cm) wykładamy papierem a następnie układamy na dno herbatniki. - Następnie przekładamy przygotowaną wcześniej masę z białą czekoladą. - Na wierch ponownie układamy herbatniki a na nie masę z mleczną czekoladą. Wyrównujemy łyżką. - Wierzch posypujemy kilkoma garściami płatków i gotowe ciasto wkładamy do lodówki na kilka godzin. Smacznego!