Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto Kinder Country

Ciasto Kinder Country

Autor:

Przepisów i artykułów: 267 Ocena: 12937

Dodano:

Odsłon: 5100

Ciasto Kinder Country

Składniki

  • 350 ml śmietanki słodkiej 30%
  • 3 szklanki płatków Kangus + kilka garści na wierzch ( nie muszą być oryginalne, mogą być dowolne)
  • 250 g serka mascarpone
  • 250 g herbatników
  • 2 białe czekolady
  • 2 mleczne czekolady
5-6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Ciasto Kinder Country

Przygotowanie

  1. - Białą czekoladę roztopić w kąpieli wodnej o odstawić do wystudzenia.

    - W misce ubijamy 200 ml śmietany 30% , gdy śmietana zaczyna się ubijać dodajemy łyżkami serek mascarpone cały czas miksując.
    -Do gotowej masy dodajemy 3 szklanki płatków Kangus i całość mieszamy łyżka.

    -Na koniec dodajemy partiami wystudzoną białą czekoladę i ponownie mieszamy łyżka na jednolitą masę.

    - W kąpieli wodnej roztapiamy czekoladę mleczną pozostawiamy do wystudzenia.

    -W misce miksujemy 150 ml śmietanki 30% na sztywno a następnie dodajemy do niej partiami wystudzoną czekoladę mleczną i mieszamy łyżką.

    - Przygotowaną blaszkę do pieczenia ( 35x25 lub tortownica 24 cm) wykładamy papierem a następnie układamy na dno herbatniki.

    - Następnie przekładamy przygotowaną wcześniej masę z białą czekoladą.

    - Na wierch ponownie układamy herbatniki a na nie masę z mleczną czekoladą. Wyrównujemy łyżką.
    - Wierzch posypujemy kilkoma garściami płatków i gotowe ciasto wkładamy do lodówki na kilka godzin. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń