Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto kisielowe to bardzo smaczny, a jednocześnie niezwykle prosty w przygotowaniu deser. Przepis pochodzi z 543. odcinka programu "Ewa Gotuje".
Mikser
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 2718
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 2718
Składniki
Masło roztopić i przestudzić. Do miski wybić jajka. Wsypać cukier i utrzeć.
Do mąki dodać proszek do pieczenia. Wsypać do spienionych jajek. Dodać kisiel. Zmiksować na niskich obrotach, wlewając jednocześnie wystudzone masło. Pod koniec posolić. Przełożyć do keksówki wyścielonej papierem do pieczenia.
Piec przez 40-45 minut w temp. 170 st. C (z termoobiegiem).
Czekoladę roztopić w gorącej kąpieli wodnej. Wlać śmietankę. Wymieszać i posmarować ciasto. Udekorować liofilizowanymi truskawkami, smoczym owocem i kwiatami dzikiej malwy.