Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto kisielowe to bardzo smaczny, a jednocześnie niezwykle prosty w przygotowaniu deser. Przepis pochodzi z 543. odcinka programu "Ewa Gotuje".
Mikser
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 650
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 1018
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 680
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 650
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 1018
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 680
Składniki
Masło roztopić i przestudzić. Do miski wybić jajka. Wsypać cukier i utrzeć.
Do mąki dodać proszek do pieczenia. Wsypać do spienionych jajek. Dodać kisiel. Zmiksować na niskich obrotach, wlewając jednocześnie wystudzone masło. Pod koniec posolić. Przełożyć do keksówki wyścielonej papierem do pieczenia.
Piec przez 40-45 minut w temp. 170 st. C (z termoobiegiem).
Czekoladę roztopić w gorącej kąpieli wodnej. Wlać śmietankę. Wymieszać i posmarować ciasto. Udekorować liofilizowanymi truskawkami, smoczym owocem i kwiatami dzikiej malwy.