Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto kisielowe to bardzo smaczny, a jednocześnie niezwykle prosty w przygotowaniu deser. Przepis pochodzi z 543. odcinka programu "Ewa Gotuje".
Mikser
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 124
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 102
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 228
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 124
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 102
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 228
Składniki
Masło roztopić i przestudzić. Do miski wybić jajka. Wsypać cukier i utrzeć.
Do mąki dodać proszek do pieczenia. Wsypać do spienionych jajek. Dodać kisiel. Zmiksować na niskich obrotach, wlewając jednocześnie wystudzone masło. Pod koniec posolić. Przełożyć do keksówki wyścielonej papierem do pieczenia.
Piec przez 40-45 minut w temp. 170 st. C (z termoobiegiem).
Czekoladę roztopić w gorącej kąpieli wodnej. Wlać śmietankę. Wymieszać i posmarować ciasto. Udekorować liofilizowanymi truskawkami, smoczym owocem i kwiatami dzikiej malwy.