Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne połączenie chrupiącej bezy kokosowej z delikatnym budyniem i bitą śmietaną.
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2459
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 47
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 136
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 718
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2459
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 47
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 136
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 718
Składniki
Białka ubijamy na sztywno wsypując po łyżce cukier puder, na koniec dodajemy mąkę i wiórki kokosowe, delikatnie mieszamy. Dużą blaszkę do pieczenia ( 26 na 36 cm ) wykładamy papierem do pieczenia, bezę wykładamy na blaszkę, wstawiamy do nagrzanego piekarnika i suszymy godzinę czasu w 140 stopniach.
W garnku podgrzewamy mleczko kokosowe, w mleku zwykłym mieszamy cukier i budyń. Do gotującego się mleczka wlewamy rozmieszany proszek budyniowy. Gdy ciasto i budyń nam wystygnie, ucieramy masło na puch dodając po łyżce budyniu kokosowego. Wykładamy masę na bezę. Na wierzch ubijamy śmietanę tortową z cukrem pudrem pod koniec dodajemy serek mascarpone. Możemy dodać rozpuszczoną żelatynę, czyli 1 łyżka czubata żelatyny rozpuszczona w 4 łyżkach wrzątku. Ja włożyłam do woreczka cukierniczego i wyciskałam rozety. SMACZNEGO