Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne połączenie chrupiącej bezy kokosowej z delikatnym budyniem i bitą śmietaną.
Białka ubijamy na sztywno wsypując po łyżce cukier puder, na koniec dodajemy mąkę i wiórki kokosowe, delikatnie mieszamy. Dużą blaszkę do pieczenia ( 26 na 36 cm ) wykładamy papierem do pieczenia, bezę wykładamy na blaszkę, wstawiamy do nagrzanego piekarnika i suszymy godzinę czasu w 140 stopniach.
W garnku podgrzewamy mleczko kokosowe, w mleku zwykłym mieszamy cukier i budyń. Do gotującego się mleczka wlewamy rozmieszany proszek budyniowy.
Gdy ciasto i budyń nam wystygnie, ucieramy masło na puch dodając po łyżce budyniu kokosowego. Wykładamy masę na bezę.
Na wierzch ubijamy śmietanę tortową z cukrem pudrem pod koniec dodajemy serek mascarpone. Możemy dodać rozpuszczoną żelatynę, czyli 1 łyżka czubata żelatyny rozpuszczona w 4 łyżkach wrzątku. Ja włożyłam do woreczka cukierniczego i wyciskałam rozety.
SMACZNEGO
Oj jak dawno zabierałam się za zrobienie tych pierożków z ciastem szpinakowym...
Odsłon: 12
Przepis na pyszny i prosty deser ze śmietaną i owocami.
Odsłon: 7140
Kotleciki warzywne to aromatyczna, chrupiąca i pyszna przekąska dla dzieci i...
Odsłon: 15957
Pierwsze doświadczenie z tofu jest dla wielu osób rozczarowaniem. Spodziewają...
Odsłon: 143
Oj jak dawno zabierałam się za zrobienie tych pierożków z ciastem szpinakowym...
Odsłon: 12
Przepis na pyszny i prosty deser ze śmietaną i owocami.
Odsłon: 7140
Kotleciki warzywne to aromatyczna, chrupiąca i pyszna przekąska dla dzieci i...
Odsłon: 15957
Pierwsze doświadczenie z tofu jest dla wielu osób rozczarowaniem. Spodziewają...
Odsłon: 143
Składniki
Białka ubijamy na sztywno wsypując po łyżce cukier puder, na koniec dodajemy mąkę i wiórki kokosowe, delikatnie mieszamy. Dużą blaszkę do pieczenia ( 26 na 36 cm ) wykładamy papierem do pieczenia, bezę wykładamy na blaszkę, wstawiamy do nagrzanego piekarnika i suszymy godzinę czasu w 140 stopniach.
W garnku podgrzewamy mleczko kokosowe, w mleku zwykłym mieszamy cukier i budyń. Do gotującego się mleczka wlewamy rozmieszany proszek budyniowy. Gdy ciasto i budyń nam wystygnie, ucieramy masło na puch dodając po łyżce budyniu kokosowego. Wykładamy masę na bezę. Na wierzch ubijamy śmietanę tortową z cukrem pudrem pod koniec dodajemy serek mascarpone. Możemy dodać rozpuszczoną żelatynę, czyli 1 łyżka czubata żelatyny rozpuszczona w 4 łyżkach wrzątku. Ja włożyłam do woreczka cukierniczego i wyciskałam rozety. SMACZNEGO
Przepisy Desery
Desery
Biszkoptowe Kuleczki
Desery
Zwykłe super ciasto z owocami
Desery
Muffiny z rabarbarem
Desery
Ciasto z rabarbarem i kruszonką
Biszkoptowe Kuleczki
Niesamowite kuleczki na bazie ciastek biszkoptów, które przygotujesz w kilka...
Odsłon: 90
Zwykłe super ciasto z owocami
Kto lubi zwykłe proste ciasta w wykonaniu ?
Odsłon: 1284