Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto kokosowe

Ciasto kokosowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 499 Ocena: 6233

Dodano:

Odsłon: 6715

Ciasto jest wegańskie i bezglutenowe. Wykonane z maki kokosowej i mleczka kokosowego. Smak i zapach, chyba nie muszę mówić, że jest cudny :)

Składniki

  • 2 szklanki mąki kokosowej
  • 1 litr mleka kokosowego
  • 500 ml. wody
  • 3/4 szklanki cukru
  • 2 budynie śmietankowe duże ( na 3/4 litra mleka )
> 6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mąkę wymieszać z mlekiem, dodać cukier wodę i proszek budyniowy. Wymieszać łyżką lub trzepaczką.
    Jeżeli będziesz mieszać blenderem pamiętaj, aby najpierw do misy wlać mleko, a potem resztę. Pamiętam moje pierwsze ciasto, podczas pracy z nim myślałam, że zepsuł mi się blender, ponieważ najpierw wsypałam mąkę. Te urządzenia są już tak skonstruowane, że wolą mieszać mokre rzeczy. Ale przejdę do tematu.

    Po wymieszaniu składników, naczynie przykryć i odstawić na godzinę.
    Formę wyłożyć całkowicie papierem do pieczenia.
    Wylać masę i piec w 130- 140 * 60 minut. Po tym czasie pozostawić blaszkę w piekarniku jeszcze 20 minut.

    Forma o średnicy 24 cm

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Docherro 13 września 2017 Piękne i aromatyczne ciasto i jeszcze z moim ulubionym kokosem...mniamm..:)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń