Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto jest wegańskie i bezglutenowe. Wykonane z maki kokosowej i mleczka kokosowego. Smak i zapach, chyba nie muszę mówić, że jest cudny :)
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13035
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2412
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3571
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4410
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13035
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2412
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3571
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4410
Składniki
Mąkę wymieszać z mlekiem, dodać cukier wodę i proszek budyniowy. Wymieszać łyżką lub trzepaczką. Jeżeli będziesz mieszać blenderem pamiętaj, aby najpierw do misy wlać mleko, a potem resztę. Pamiętam moje pierwsze ciasto, podczas pracy z nim myślałam, że zepsuł mi się blender, ponieważ najpierw wsypałam mąkę. Te urządzenia są już tak skonstruowane, że wolą mieszać mokre rzeczy. Ale przejdę do tematu. Po wymieszaniu składników, naczynie przykryć i odstawić na godzinę. Formę wyłożyć całkowicie papierem do pieczenia. Wylać masę i piec w 130- 140 * 60 minut. Po tym czasie pozostawić blaszkę w piekarniku jeszcze 20 minut. Forma o średnicy 24 cm