Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne kokosowe ciasto pięknie wyrośnięte bez dodatku jajek!
Mąkę przesiewamy z sodą, dodajemy wiórki kokosowe oraz słodzik/cukier, następnie mieszamy ręcznie trzepaczką, aby składniki się połączyły. Następnie dodajemy mleko i wszystko dokładnie miksujemy.
Masę dzielimy na dwie porcje, jedna większa i druga mniejsza do której dodajemy kakao. Masę z kakao miksujemy do połączenia składników.
Blaszkę (24-26 cm) wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy białą masę. Ciemną masę nakładamy porcjami łyżką do tortownicy, która stworzy nam "łatki".
Ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na 40 minut. Zalecam nie wyciągać go od razu po upieczeniu przez godzinę.
Ostudzone ciasto polewamy ulubioną rozpuszczoną czekoladą w kąpieli wodnej i posypujemy wiórkami kokosowymi.
Szybkie w wykonaniu, a bardzo smaczne i sycące racuchy z bananów i płatków ow...
Odsłon: 4211
Dziś poleca się zupa ogórkowa niby zwykła a jednak niezwykła ponieważ gotowan...
Odsłon: 456
A może skusze was na inną wersję piersi z kurczaka aby nie były tylko tradycy...
Odsłon: 1899
Pierogi z farszem z ziemniaków, wędzonego twarogu, żurawiny oraz pesto z czos...
Odsłon: 148
Dziś poleca się zupa ogórkowa niby zwykła a jednak niezwykła ponieważ gotowan...
Odsłon: 456
A może skusze was na inną wersję piersi z kurczaka aby nie były tylko tradycy...
Odsłon: 1899
Pierogi z farszem z ziemniaków, wędzonego twarogu, żurawiny oraz pesto z czos...
Odsłon: 148
Składniki
Mąkę przesiewamy z sodą, dodajemy wiórki kokosowe oraz słodzik/cukier, następnie mieszamy ręcznie trzepaczką, aby składniki się połączyły. Następnie dodajemy mleko i wszystko dokładnie miksujemy.
Masę dzielimy na dwie porcje, jedna większa i druga mniejsza do której dodajemy kakao. Masę z kakao miksujemy do połączenia składników.
Blaszkę (24-26 cm) wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy białą masę. Ciemną masę nakładamy porcjami łyżką do tortownicy, która stworzy nam "łatki".
Ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na 40 minut. Zalecam nie wyciągać go od razu po upieczeniu przez godzinę.
Ostudzone ciasto polewamy ulubioną rozpuszczoną czekoladą w kąpieli wodnej i posypujemy wiórkami kokosowymi.
Przepisy Desery
Desery
Placuszki serowe z patelni według Ewy Wachowicz
Desery
Lody śmietankowe własnej roboty
Desery
Leśny mech
Desery
Ciasto "Och i Ach"
Placuszki serowe z patelni według Ewy Wachowicz
Niewielkie placuszki serowe do przygotowania w ekspresowym tempie. Polane sos...
Odsłon: 88
Lody śmietankowe własnej roboty
Kremowe, puszyste lody śmietankowe, które bez problemu odtworzycie w swojej k...
Odsłon: 118