Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne kokosowe ciasto pięknie wyrośnięte bez dodatku jajek!
Mąkę przesiewamy z sodą, dodajemy wiórki kokosowe oraz słodzik/cukier, następnie mieszamy ręcznie trzepaczką, aby składniki się połączyły. Następnie dodajemy mleko i wszystko dokładnie miksujemy.
Masę dzielimy na dwie porcje, jedna większa i druga mniejsza do której dodajemy kakao. Masę z kakao miksujemy do połączenia składników.
Blaszkę (24-26 cm) wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy białą masę. Ciemną masę nakładamy porcjami łyżką do tortownicy, która stworzy nam "łatki".
Ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na 40 minut. Zalecam nie wyciągać go od razu po upieczeniu przez godzinę.
Ostudzone ciasto polewamy ulubioną rozpuszczoną czekoladą w kąpieli wodnej i posypujemy wiórkami kokosowymi.
Sos kurkowy który dzisiaj przygotowałam jest bardzo smaczny. Jego gęstość uzy...
Odsłon: 47
Bardzo lubię takie oto keksy. Mój keks który polecam jest delikatny ,wilgotny...
Odsłon: 55
Bardzo smaczne, proste i szybkie w przygotowaniu ciasto z jabłkami papierówka...
Odsłon: 4330
Najlepsza na letnie upały jest domowa lemoniada z owocami, lodem i miętą. Jes...
Odsłon: 200
Autorski przepis na smaczne i kruche roladki na niedzielny obiad.
Odsłon: 89
Sos kurkowy który dzisiaj przygotowałam jest bardzo smaczny. Jego gęstość uzy...
Odsłon: 47
Bardzo lubię takie oto keksy. Mój keks który polecam jest delikatny ,wilgotny...
Odsłon: 55
Bardzo smaczne, proste i szybkie w przygotowaniu ciasto z jabłkami papierówka...
Odsłon: 4330
Najlepsza na letnie upały jest domowa lemoniada z owocami, lodem i miętą. Jes...
Odsłon: 200
Autorski przepis na smaczne i kruche roladki na niedzielny obiad.
Odsłon: 89
Składniki
Mąkę przesiewamy z sodą, dodajemy wiórki kokosowe oraz słodzik/cukier, następnie mieszamy ręcznie trzepaczką, aby składniki się połączyły. Następnie dodajemy mleko i wszystko dokładnie miksujemy.
Masę dzielimy na dwie porcje, jedna większa i druga mniejsza do której dodajemy kakao. Masę z kakao miksujemy do połączenia składników.
Blaszkę (24-26 cm) wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy białą masę. Ciemną masę nakładamy porcjami łyżką do tortownicy, która stworzy nam "łatki".
Ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na 40 minut. Zalecam nie wyciągać go od razu po upieczeniu przez godzinę.
Ostudzone ciasto polewamy ulubioną rozpuszczoną czekoladą w kąpieli wodnej i posypujemy wiórkami kokosowymi.
Przepisy Desery
Desery
Mój mocno bakaliowy keks
Desery
Krucha szarlotka
Desery
Bułeczki z malinami, imbirem i kardamonem
Desery
Rolada marengowa z bitą śmietaną jagodami i porzeczkami
Mój mocno bakaliowy keks
Bardzo lubię takie oto keksy. Mój keks który polecam jest delikatny ,wilgotny...
Odsłon: 55
Krucha szarlotka
Szybka i krucha szarlotka, każdy może ją upiec.
Odsłon: 158