Desery Przepis na:
1-2 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Galaretki rozpuścić każdą osobno w 1,5 szklanki gorącej wody. Białka ubić na sztywno następnie pomału wsypywać cukier i ubijać aż się całkowicie rozpuści,wyłożyć na blachę ,wyrównać powierzchnie i piec ok. 30 minut w 175 stopniach.żółtka utrzeć z pół szklanki cukru i cukrem waniliowym,dodać obie mąki i pół szklanki mleka,resztę mleka zagotować z pozostałym cukrem ,na gotujace mleko wlać masę żółtkową i ugotować budyń ,do gorącego dodać wiórki kokosowe i wystudzić.Masło utrzeć mikserem i dodawać po łyżce zimnego budyniu.Upieczony spód z kokosem posmarować 2/3 masy ułożyć wasrstwę herbatników a na nie resztę masy,na wierzch ułożyć paskami na przemian kolorowe galaretki pocięte w drobną kostkę.Ciasto włożyć na kilka godzin do lodówki.Życzę smacznego
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

Zulla 02 stycznia 2011Zgłoś do usunięcia
Mysle ze gdyby byla gladko wylana wygladalo by efektowniej.0 Kto głosował? | Odpowiedz

aneta84 28 grudnia 2010Zgłoś do usunięcia
Bardzo fajny i szybki przepis,ale nie pasuja mi te galaretki na wierzchu....0 Kto głosował? | Odpowiedz