Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto kokosowe z jabłkami oraz pianką z musem z mango

Ciasto kokosowe z jabłkami oraz pianką z musem z mango

Autor:

Przepisów i artykułów: 97 Ocena: 426

Dodano:

Odsłon: 303

Smaczne i aromatyczne ciasto do kawy

Składniki

  • Jajka kurze 4 szt
  • Cukier 26 dag
  • Mąka kokosowa 8 dag
  • Mąka tortowa 8 dag
  • Oliwa z oliwek lub olej 2 łyżki
  • Woda 2 łyżki
  • Jabłka szara reneta 4 szt
  • Mango 1 szt
  • Galaretka o smaku pomarańczowym 2 szt
  • Galaretka o smaku cytrynowym 1 szt
  • Śmietana 30 % 220 ml
  • Herbatniki pettit berry 20 szt
  • Wiórka kokosowe do posypania
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ciasto kokosowe:Białka oddzielić od żółtek.Mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia.Białka ubić na sztywno stopniowo dodając 16 dag cukru.Żółtka ubić .Wszystkie składniki wymieszać ,na końcu dodać oliwę i wodę.Blaszkę 24 x36 wyłożyć papierem do pieczenia i wyłożyć przygotowane ciasto. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni,piec ciasto 20 min lub do suchego patyczka.

  2. Jabłka obrać ,utrzeć na tarce o grubszych otworach ,usmażyć dodając 10 dag cukru.Usmażone wymieszać z galaretką cytrynową wyłożyć na ciasto ,przykryć herbatnikami.

  3. Galaretki pomarańczowe rozpuścić w 2 szklankach gorącej gotowanej wody,odstawić do stężenia.Mango obrać zblendować. Gdy galaretki zaczną krzepnąć śmietanę ubić na sztywno,dodać mus z mango oraz tężejącą galaretkę.Wymieszać wyłożyć na ciastka ,posypać wiórkami kokosowymi.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń