Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto bez pieczenia.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 94217
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1891
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5707
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5695
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 94217
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1891
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5707
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5695
Składniki
Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia rozłóż herbatniki. W garnku podgrzewaj cukier z margaryną - do rozpuszczenia. Wlej mleko, wsyp wiórki i całość zagotuj. Stopniowo wsypuj mannę, gotuj na małym ogniu przez 3 minuty cały czas mieszając. Zdejmij z ognia, wsyp mleko w proszku i dodaj żurawinę, wymieszaj i wyłóż na ciastka. Gorącą masę przykryj herbatnikami i przyciśnij np. drewnianą deską. Zostaw do przestygnięcia. Rozpuść polewę, posmaruj wierzch ciasta i posyp wiórkami. Ciasto włóż do lodówki.