Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto bez pieczenia.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12901
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1464
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14174
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5876
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12901
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1464
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14174
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5876
Składniki
Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia rozłóż herbatniki. W garnku podgrzewaj cukier z margaryną - do rozpuszczenia. Wlej mleko, wsyp wiórki i całość zagotuj. Stopniowo wsypuj mannę, gotuj na małym ogniu przez 3 minuty cały czas mieszając. Zdejmij z ognia, wsyp mleko w proszku i dodaj żurawinę, wymieszaj i wyłóż na ciastka. Gorącą masę przykryj herbatnikami i przyciśnij np. drewnianą deską. Zostaw do przestygnięcia. Rozpuść polewę, posmaruj wierzch ciasta i posyp wiórkami. Ciasto włóż do lodówki.